Ahad, 26 Julai 2015

puisi tiada tajuk

saya redha saya maafkan... saya bukan bodoh atau bukan saya lemah... tidurlah..abang perlukan rehat..

Sabtu, 20 Jun 2015

3 tahun tak update blog..hari ini datang ilham nak update Ya Allah..

Assalamualaikum wbt....lebih 3 tahun tak update blog ni..kali terakhir update pada 8/5/2012 ni dah 20/6/2015 lamanya tak update...dah bersawang..penuh dengan hutan belukar..dan saya percaya ada yang dah lupakan saya pun..dah tak ingat pun blog ni..begitulah perjalanan masa..sangat cepat masa berlalu..di mana sahabat-sahabat saya yang lain?.... kepada sahabat-sahabat saya..saya mengucapkan selamat menunaikan ibadat puasa semoga sentiasa berada di dalam kerahmatan Allah SWT juga..Aamin..

Selasa, 8 Mei 2012

[ 'sayang anak ibu' ] Apabila ibu ayam mengeramkan anak ITIK

Ayam betina yang dinamakan Hilda ini sebenarnya telah mengeramkan telur itik secara tidak sengaja dan setelah telur tersebut menetas, ayam ini terus menjadikan anak itik ini sebagai anaknya...sungguh jarang2 berlaku ni..

‘Pi lah ada aku kisah’

TAK SEHALUAN...Jimmy dan Nursuhaila keluar dari Mahkamah Rendah Syariah Shah Alam, semalam. SHAH ALAM: Pelakon dan pengacara, Jimmy Shanley memberitahu Mahkamah Rendah Syariah, di sini, semalam, isterinya, Nursuhaila Eliani Suhaimy pernah mendakwa mengandung anak haram dan mengugut mahu menggugurkan kandungan itu jika ia anak Jimmy. Jimmy, 31, atau nama sebenarnya, Jimmy Shanley Nor Jahan Salleh berkata, kenyataan isterinya itu dibuat menerusi kiriman SMS selepas dia menegur perbuatan Nursuhaila yang masih berjudi dan mengingkari janji tidak lagi meneruskan tabiat buruk itu. Pelakon itu berkata demikian ketika menjawab soalan peguam syarie yang mewakilinya, Mohd Noor Aizan Md Idrus pada perbicaraan tuntutan nusyuz dan kembali taat ke atas Nursuhaila, 25. Bagaimanapun, Jimmy memberitahu anak yang dikandung Nursuhaila adalah zuriatnya dan isterinya tidak menggugurkan kandungan itu, sebaliknya mengeluarkan kenyataan tidak benar kerana didorong perasaan marah. Terdahulu, Jimmy memberitahu mahkamah pada 24 Januari tahun lalu, dia pergi ke rumah ibu mentuanya selepas dipelawa wanita itu. ***tak semua cinta itu indah..?

Jumaat, 4 Mei 2012

2 bulan tak update blog...petang ni saya kembali update..

Ya Allah SWT.....sungguh lama tak update blog...lebih 2 bulan blog terbiar blog ni... mula2 masuk sini terpandang blog penuh dengan sawang..penuh dengan sarang labah2 di blog ini.... alhamdulillah di petang yg damai ini, sempat saya update blog yg semakin sepi ini.. bila dah lama tak update blog..sahabat2 yg dulu singgah kini semakin menjauhkan diri.. itulah kehidupan..saya dah biasa semua tu.. terima kasih pada sahabat-sahabat yg sudi singgah sini meskipun tuan punya blog dah terlalu lama menyepikan diri.. sepanjang 2 bulan berkelana..terlalu banyak hal-hal yg saya hadapi yg cukup memberi iktibar, pengalaman yg kadang2 sukar nak dijelaskan dengan kata-kata..[ sabar sajalah..] terima kasih atas komen2 sahabat2 yg masih sudi singgah komen di blog yg tak seberapanya ni..
kita dipertemukan oleh sepi, sepimu dan sepiku. Dalam sepi aku melihat dirimu, diriku dan dirimu bertemu.kita juga dipertemukan oleh cinta, cintamu dan cintaku, cinta yang kadang-kala menghempas dada...... kita juga dipertemukan oleh waktu. waktumu dan waktuku, namun, kita kembali kepada takdir. kita dipertemukan oleh takdir. Tuhan telah merancang setiap cerita ini berjalan dengan begitu indah. aku bahagia telah mengenali dirimu, dengan sepi, cinta , waktu dan takdir yang mengiringi perjalanan kita.

Sabtu, 3 Mac 2012

jika ( ii )




jika waktu bisa memaafkan
ingin ku lewati lagi bersamamu
namun waktu hanya membisu




kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy