Khamis, 18 November 2010

Agen Israel ada di mana-mana: Taktik Mossad Dalam Pembunuhan Al-MabhouhMossad ialah agensi perisikan Israel, Mossad juga boleh disamakan dengan CIA dari Amerika Syarikat dan M16 dari United Kingdom. Ibu pejabat Mossad ini terletak di tengah-tengah bandar Tel Aviv dan agensi Mossad ini merupakan sebuah agensi yang paling berpengaruh sekali bukan saja di Amerika Syrikat, malah agen-agen Israel ini boleh dikatakan ada di setiap negara di dunia ini.

Membunuh, mensbotaj dan menculik, menghuru harakan sesebuah negara adalah fungsi utama agensi Mossad ini terutama negara-negara yang boleh memberi amcaman kepada keselamatan negara Israel, contohnya negara Iran. Namun kebijaksanaan Presiden Iran, Mahmud Ahmadinejad setakat ini berjaya mengatasi semua ancaman ini dengan jayanya. syabas kepada Presiden Iran itu.

Seperti yang disebut, Agensi Mossad ini tujuannya membunuh dan dan lesen untuk membunuh ini hanya boleh diberikan oleh Presiden Israel sendiri sebelum melakukan sebarang operasi.

Pada 19hb Januari 2010, Mahmoud Abdel Rauf al-Mabhouh, salah seorang komander tentera Hamas telah dibunuh oleh agen-agen Mossad ini. Beliau dibunuh di Hotel Al-Bustan Rotana, di Dubai pada 19hb Januari 2010.

Menurut laporan forensik, punca kematian Mahmoud Abdel Rauf al-Mabhouh adalah dari kejutan elektrik serta ubat serangan jantung, iaitu jika diberikan ubat ini orang yang sihat pun boleh terkena serangan jantung dan mati serta merta.

Agen-agen Mossad yang melakukan pembunuhan ini adalah:

a. 6 rakyat Britain- James Leonard Clarke, Stephen Daniel Hodes, Paul John keeley, Michael Lawrence, Jonathan Lewis Graham dan Me;vyn Adam. ( Pejabat Luar Britain mengesahkan pasport ini adalah palsu.

b. 3 rakyat Ieeland- Kavin Daveron, Evan dennings dan Gail Follard ( juga pasport palsu)

c. 1 rakyat Perancis - peter Elinger- yang bertanggungjawab pemimpin pasukan dan logistik koordinator dan 1 orang rakyat Jerman turut terlibat.

saya sudah melihat klip video ini beberapa kali, memang sangat terlatih dan bersahaja sehingga tiada saiapa pun menyedari di sebuah hotel tersebut ada pembunuhan yang berlaku..

Tiada ulasan:

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy