Sabtu, 6 November 2010

Bersabarlah wahai penduduk Kedah dan Perlis yang terlibat dengan banjir

lebuh raya Utara-Selatan menuju Bukit Kayu Hitam dinaiki air


seorang surirumah sedang membasuh pakaian di depan rumahnya

SEORANG peniaga, Zurinah Ali (kiri) melayan pelanggan dikedainya yang dilimpahi banjir di Sungai Baru Gunung, Alor Setar semalam.



Banjir yang melanda Kedah semakin buruk apabila mangsa yang dipindahkan kini meningkat daripada 28,000 kepada 39,783 hari ini. Peningkatan ini berikutan jumlah mangsa banjir di 2 daerah di negeri Kedah, iaitu di Kubang Pasu yang mencatatkan peningkatan kepada 21,111 yang melibatkan 5749 buah keluarga dan di Kota Setar seramai 16, 436 orang.

Dalam musim-musim banjir ini, para ibu bapa hendaklah mengawasi anak-anak mereka, kerana kealpaan ibu bapa mengawasi anak-anak pasti mengundang padah. Kita tak mau lagi mendengar anak-anak lemas dibawa arus deras dek kerana kealpaan ibu bapa mengawasi anak-anak.

Kepada seluruh penduduk Kedah dan Perlis yang terlibat dengan banjir..banyaklah bersabar semua yang berlaku adalah ujian dan dugaan Allah swt.



8 ulasan:

sharamli berkata...

d0akan semua mangsa tabah menghadapi dugaan dan ujian Allah..

azieazah berkata...

Salam...

Ya, tumpang simpati dan bersedih.
Jika sempat, saya tak kisah untuk pergi membantu sebagai sukarelawan..

abu muaz berkata...

bersabarlah.

sekamar rindu berkata...

salam....tuan abu muaz,


kita harap semua mangsa2 banjir banyak-banyak bersabar..kepada pihak yg berwajib perlulah peka terhadap keperluan asas mangsa2 banjir ni..

sekamar rindu berkata...

salam.. azieazah,'

sangat simpati.....

sekamar rindu berkata...

salam cik sharamli,


harap2 mcm tu lah....apapun terima kasih atas kunjungan cik sha di blog saya ni.

Aqilah Nur berkata...

kwn sy lg sedih. tiket flight nak blk ke kedah cancel tk psl2 meraung duit burn mcm tu je..

sekamar rindu berkata...

Aqilah Nur,

sangat simpati...:)

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy