Khamis, 25 November 2010

Lokasi-lokasi yang sesuai untuk mencari pasangan...

Kadang-kadang kan...tempat di mana kita bertemu pasangan kita tu, kadang-kadang tak disangka-sangka, contohnya seorang kawan saya, bertemu jodoh dengan pasangannya, sewaktu menolong seorang gadis yang terbalik motor, kawan saya yang berhenti dengan niat menolong mangsa kemalangan, tak sangka pula, petemuan pertama tu telah membuahkan bibit-bibit percintaan antara mereka, dan akhirnya diikat dengan perkahwinan. Sekarang ini hidup bahagia dengan 2 orang cahaya mata kembar yang comel..

Ada seorang lagi kawan saya..( ramai betul kawan saya.hehe.) terjumpa pasangannya sewaktu beliau sedang membeli belah di salah satu pasar raya yang tekenal di Seremban ini..Memang seperti tidak percaya sajakan.. mcm rasa mustahil saja, tapi tulah yang terjadi...kata orang.. masa dok tengah window-window shopping tu....terwindow lak anak dara orang, mereka juga kahwin tahun lepas....alhamdulillah...

Kawan saya lagi..., bertemu dengan gadis pilihannya semasa berkursus di Port Dickson sewaktu berkursus Science anjuran Jabatan Pelajaran Negeri Sembilan..yalahkan... semasa berkursus tu mesti kita akan dipecah-pecahkan dalam satu kumpulan kecil untuk sesi perbincangan...masa tulah bertemu dengan gadis pilihan, dan di situlah jatuh cinta pandangan pertama... pun berkahwin juga, dan sekarang ini hidup bahagia dengan seorang anak lelaki yang comel.

Itulah...jodoh yang dirahsiakan oleh Allah swt.. kita tidak tahu dengan siapa jodoh kita.. dan berapa kali jodoh yang Allah swt takdirkan kepada kita.. dua ke..tiga ke, atau empat ke..kita tak tahu......berdoalah semoga mendapat jodoh yang baik-baik...jangan tersalah pilih..merana badan..

dah ok dah sikit..sakit perut ni..

36 ulasan:

eman berkata...

uish!! penah kne ke? saba ye :)
x ptot pmpuan to0 wt cmtu...

imanshah berkata...

salam cikgu

saya juga terus berharap untuk bertemu suri hidup saya dengan izin ALlah

ain nina berkata...

jodoh dtg mmg tanpa kita duga kan..kwn nina pun jumpa pasangan dia dari blog...kwn nina ada blog then ada sorg lelaki ni suka sgt follow blog dia then 1 hari dia beranikan diri utk berkenalan ngan kwn nina ni..then akhirnya, selamat dh dorg jd pasangan suami isteri....hehe :)

Azzubair Ab Aziz berkata...

insyaAllah,kalau ade jodoh tak ke mane.

Syira C Gadis KidaL berkata...

salam cikgu sekamar rindu[nada mengada-ngada]

jodoh itu rahsia Tuhan :)

abg saya pun bertemu kot ym..
dah anak dua sekarang, sorang lagi odw nak kuar :)


cikgu jalan jauh-jauh dah jumpa ke gadis yang dicari .hahahaks...

Sidratul Muntaha berkata...

Assalamualaikum.

First time datang sini. :)
Nak bertemu jodoh kat perpustakaan boleh? hehe..

salam kenal. :)

roslaini saad berkata...

Jodoh saya..

Orang tua yang temukan...

nunama berkata...

Aah betul tu.
Jodoh rahsia Tuhan. :)
Aeh..tapi Cikgu dah kahwin kan? hehe

Dayangku Army berkata...

heheh sy jg bertemu si dia di laman sembang YM..alhamdulillah..kami masih bersama dan insyaAllah di satukan tahun hadapan. Doa2 ye..

kak Erna berkata...

salam SR..jodoh kita telah ditentukan

aima in luv berkata...

sy dulu mula2 kenal pon melalui ym....kalau jmpa kat lua malu2...
dlm ym cite mcm2.. smpaila jatuh cinta... ngeee

Ati Masrif berkata...

semoga sekamar rindu dpt jumpa jodoh di sanun..hehehe

Isa berkata...

Tapi jangan jadi macam kawan gua (pompuan), dulu kaki disko.. jatuh cinta dalam disko sampai jinjang pelamin.

Lepas tu kawan gua ni ok.. laki dia tetap kaki disko. Macam2 hal berlaku. Gua ringkaskan cite.. setelah usaha sana sini, akhirnya kawan gua ni pindah Taiping (rumah keluarga), sebab nak larikan/selamatkan laki dia dari KL.

Moral: Jangan kahwin dengan pasangan yang terjumpa di tempat2 maksiat... hahaha..

MIMIE AIZA berkata...

kawan sy selamatkan org lemas.. hehee

.sweet-ants. berkata...

eermmm
sgt manis saat pertemuan pertama dorg..nak jugakkk :))

sekamar rindu berkata...

.sweet-ants,

pertemuan pertama memang indah..:)

sekamar rindu berkata...

MIMIE AIZA,

ya ke? besar jasanya tu...alhamdulillah...

sekamar rindu berkata...

salam..tuan Isa,

pertam sekali terima kasih sudi singgh sini..

setuju...kalau boleh janganlah di tempat2 maksiat..

sekamar rindu berkata...

salam..pn.Ati Masrif,

hehee..mudahan..

sekamar rindu berkata...

aima in luv,

cinta YM laa ni....bangussss..

sekamar rindu berkata...

kak Erna,

betul tu puan..

sekamar rindu berkata...

Dayangku Army,

ya ke???..alhamdulillah.....syukuran..

sekamar rindu berkata...

nunama,

jodoh rahsia tuhan....betul..betul..:))

sekamar rindu berkata...

roslaini saad,

ibu bapa yg pilih mesti yang terbaik dia pilih..alhamdulillah puan..moga bahagia..

sekamar rindu berkata...

salam.. Sidratul Muntaha,

selalunya di perpustakaan ada juga yg bertemu jodoh..biasalah tu..:)

sekamar rindu berkata...

Syira C Gadis KidaL,


tu abg awak..awak lak mcm mana?

sekamar rindu berkata...

Syira C Gadis KidaL,


tu abg awak..awak lak mcm mana?

sekamar rindu berkata...

Azzubair Ab Aziz,

betul...ikan di laut, asam kunyit di darat...dalam kuali bermesra hehe..kan.

sekamar rindu berkata...

ain nina,

cinta blog yang banyak kenangan..saya pun ada juga kawan..yg cinta blog juga..ehhe

sekamar rindu berkata...

imanshah,

mudah-mudahan mcm tulah.....

sekamar rindu berkata...

eman,

:)

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

bijak betul... haha...

sekamar rindu berkata...

::: Princess MOMOY :::.

terima kasih singgah komen..

Tanpa Nama berkata...

salam...
hai cikgu....
(gelaran yg bakal sy sandang juga nnt)

well.. lepas bace entry nih.. syok jugak kalau dapat rase macam tuh kan....

dari awl hingga akhir asik "KAWAN SAYA" jer....

cerita "saya" tak kan tak der kot....huhu

.. kwn sy pun ader satu case mcm nih...

tp cinta dorg bkn guna media komunikasi alam maya nih....

hanya dengan menolong seorg wanita melintas jalan sahaja.. terus cinta dorg berputik... (so sweet)

sekamar rindu berkata...

salam....cikgu (Tanpa Nama,)

tukah jodoh..kadang2 tidak kita sangka...

Tanpa Nama berkata...

betul2....
jodoh ditentukan.....
hanya cepat n lambat jer kita tak tau....

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy