Selasa, 30 November 2010

sayang....hidangkan ku secangkir kopi panas..




bila malam kopi panas selalu ku minum, itulah minuman rutin aku (selain milo kosong kaw), bila dihidangkan sempurna di atas meja tempatku membaca atau menulis, atau mungkin saat ku menonton pasukan premier EPL atau mungkin bila selalu bersembang-sembang dengan kamu.Itulah minuman yang selalu ada...

selalunya sambil menaip entri di blog, sesekali jemari aku akan menyentuh perlahan cawan itu dan merasai keperitan panasnya. Jika panas, ia akan menyelinap ke dalam diri, menerpa selera di lubuk jiwa. Sebelum lidah bertarung mengurai kepanasan air kopi itu, diri aku telah pun menikmatinya dengan segar membangkitkan segala rasa, itulah bila malam, di saat aku ingin menaip entri di blog.

teringat masa di bangku sekolah dulu..sebelum study pastikan kopi panas satu teko ada berhampiran dengan meja study aku.. baru ada semua tu, baru boleh study..baru boleh masuk apa yang dibaca...

Tapi sejak beberapa hari ini, kopi panas yang selalu ku minum pun, sudah menjadi tak sempurna lagi.. selepas setiap malam-malam ku, sering bergulir dalam sepi..hati rasa bimbang, jiwa rasa tak gembira.. itulah yang aku rasa...sampai hati..!


..........hujan petang ini...adalah rindu yang menitipkan sejuta sendu..pada titik-titik yang jatuh menyentuh mukaku.....

46 ulasan:

imanshah berkata...

cikgu saya pencinta kopi..tanpa kopi hidup tak sempurna

Anisa Hang Tuah berkata...

kopi panas membuatkan saya teringat pada seseorang

sugar2 kapas strawberry berkata...

kopi instant.satu plastik besar sy beli.hehe

Novelgurl berkata...

......

Syira C Gadis KidaL berkata...

salam petang buat dirimu di sana ;(..

kopi panas, nesface panas, milo panas semuanya menyakitkan ;(

ckLah@xiiinam berkata...

Terbau aroma kopinya hingga ke sini...

....yang juga sedang hujan.

Tanpa Nama berkata...

salam..

maaf seribu kali maaf atas segala kerumitan yang telah kubiarkan sepi..maaf atas segalanya..

MAAF ok?

AdiaLuze berkata...

Saya pencinta Nescafe...Tak minum sehari rasa tak best jee :D

naz berkata...

saya pernah rasa kepahitan manisan kopi

ANATI SOKI berkata...

hujan2.. sejuk2 pekena kopi o panas cicah dgn biskut. hehehe .. terbaiklah!

Dinas Aldi berkata...

akak peminum teh o panas :)
kenapa pulak jadi x sempurna tu, orang rumah balik kampung kot?

adan berkata...

Sye lak mesti ada nescafe tarik baru best... betul2 wallaw yeah.. hehehe

sarah-najwan berkata...

masa preggy anak ke-4..
saya mabuk minum kopi..
seb baik anak jadi putih..
ada kaitan ka??..hehe

adalah yg ckp gtu
mkn kicap byk ngan minum kopi
anak itam..
pelik betul pemikiran sesetgh org nih

jika ckp kopi byk kafein..baru betul...

Miss SurferParadise berkata...

aduhh ... baca entri sambil dengar lagu ne .. teringat kat ex dulu .. selalu buat kopi panas untuk dia ..
T_T

MIMIE AIZA berkata...

betulkah kopi menenangkan :)

little cart00n berkata...

kopi o sgt sedap!
kalau dpt cicah biskut gula..perghh!!hahaha

aneqahs nia berkata...

saye sangat x suke minum kopi dan milo panas... :)
kopi tu pait lah..

atehqshe berkata...

salam sekamarrindu...

sihat dn ceria hari nie..?
sy juge pengemar kopi O* suatu ketika dahulu...kini dan selama nye minum RGC....aje!

KLW minum kopi O* nie biasaenye kite akan ketagih betul tak?suatu hari tak dpt minum gelisah kesahh..hihi

Isa berkata...

Ahhh.. sudah... macam ayat gundah gulana jer... hahaha..

hamzah ian berkata...

dah macam sajak dah.. nice..

rieyana ynn berkata...

sungguh bermakna dan dlm maksut nyer..entry ni..:(

abu muaz berkata...

kopi panas dan ubi kayu musim ni cikgu

Ogy berkata...

walaupun kopi tu dh nak abes..mama tetap terliurrr jugak...hmmmm....sedapnyaaa

sekamar rindu berkata...

salam..mama Ogy,

hehee..terima kasih kat mama ogy sudi singgah komen di ini..

sekamar rindu berkata...

salam..tuan abu muaz,


betul tu...tuan musim2 hujan pekena kopi ubi kayu panas..bestt..:)
terima kasih singgah komen sini tuan..

sekamar rindu berkata...

salam.. rieyana ynn.

entri yang biasa2 saja tu..tq singgah komen sini..

sekamar rindu berkata...

salam.. hamzah ian,


laa ya ke?..taklah...:))

sekamar rindu berkata...

salam.. Isa,


abang isa,..hehe..mana ada..:)

sekamar rindu berkata...

salam.. atehqshe,

sr sihat saja hari ini.. betul ke pengemar kopi?..wah..ada geng aaa..:)

tq singgah komen sini..
saya taklah sapai ketagih..sebab selang seli ngn milo kaw..

sekamar rindu berkata...

aneqahs nia,


hehehe..tak suka tak apa..citarasa masing2..:)

sekamar rindu berkata...

little cart00n,

dapat cicih sekut tawar..minum sambil2 tengok tv..best:))

sekamar rindu berkata...

MIMIE AIZA,

pertanyaan tu sukar gak nak jwb..
terpulanglah pada seseorang tu..

:) tq singgah sini.

sekamar rindu berkata...

salam.. Miss SurferParadise,

teringat kenangan lama..lagu instrumen ni sangat mendayu2..terasa pada jiwa yang sepi.

sekamar rindu berkata...

salam..pn sarah-najwan,

semua tu adalah mitos dalam masyarakat melayu..tapi memang ada yang kata gitu..

ya..jangan terlalu banyak minum..ada caffin juga tu.

sekamar rindu berkata...

salam...adan,

nescafe pun best..aroma pun best..kadang2 tu minum juga..:)

sekamar rindu berkata...

salam... Dinas Aldi,

teh o pans pun suka juga..:)
tq pada kak yg sudi komen sini..

sekamar rindu berkata...

ANATI SOKI,

saat hujan2..time panas2 tu..makan biskut dan kopi..best..:)

sekamar rindu berkata...

salam.. naz,

kopi memang pahit..dalam maknanya ayat2 naz ni..:)

sekamar rindu berkata...

salam... AdiaLuze,

suka nescaffe ya..wah..tak minum sehari rasa tak best..:)

sedap ayat awak tu..

sekamar rindu berkata...

salam.. ckLah@xiiinam,

wah..kuatnya aroma tu..:))

sekamar rindu berkata...

salam..Syira C Gadis KidaL,


menyakitkan..? hehehe

sekamar rindu berkata...

salam..Novelgurl,


...............
tq

sekamar rindu berkata...

salam.... sugar2 kapas strawberry,



kopi instant.pun boleh juga..

sekamar rindu berkata...

salam.. Anisa Hang Tuah,

teringat seseorang? wah...

sekamar rindu berkata...

salam...cikgu imanshah,

saya pun...

honeyvsbee berkata...

bee suker indocafe ajerr

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy