Isnin, 13 Disember 2010

Curi saja Follower Kat Blog Abg Ben kalau nak tambah follower.....


saya mahu membuka satu rahsia...bukan rahsia sulit kerajaan tu..rahsia mengapa blog aku ni dalam sehari nak kata banyak yang follow tak adalah..tapi meningkatlah juga.. dalam satu hari lebih kurang 30 blogger yang follow dah kira ok la tu.

rahsianya ialah:

apabila saya online, selepas membuka beberapa blog...saya akan KLIK Blog Abang Ben...Blog Ben Ashaari yang lebih mesra aku panggil Abang Ben, pendek kata kalau saya online 4 jam....4 jam jugalah saya membaca entri2 abg ben yang lama2 tu...wap ringkas tapi banyak info yang kita dapat..

perkara yang aku buat apabila buka blog abg ben.:

  • baca entri dia tu..kalau ada segmen yang aku nak join aku join laa..( segmen Blog Pilihan tu tak join, sebab saya sedar diri..huhuhu..blog yang tak seberapa ini, pasti tak akan termasuk dlam senarai punya.
  • kedua: selepas membaca entry, saya akan klik di bahagian komen, dan baca komen2 rakan-rakan blogger yang lain. so apa lagi klik lah setiap blog tu..dan yang pastinya setiap saat mesti ada yang komen...sambil2 saya dok memikirkan ilham yang nak taip tu..saya followlah blog2 di menjadi follower abg ben tu....kalau sesiapa yang perasan, hampir 20% folower yang follow blog sekamar rindu ialah saya "curi" daripada blog abg ben...jangan marah ya abg ben..
  • bila dah follow tu...seboleh2nya komenlah sikit, biar tinggalkan jejak..agar senang orang lain nak follow juga blog saya tu.. ayat-ayat seperti " saya follower blog awak yang ke..... contohnya ke..1000..tulislah biar blogger lain tu sedar yang kita dah follow blog dia orang..
  • lepas tu akan bertambah-tambah lah ..tak banyak pun kira ok laaa.. saya masih ingat abg ben follower yang ke 615 tiga minggu yang lalu.. dalam jangka masa 3 minggu blog saya dah bertambah hampir 500 follower...kira oklah tu.. saya pernah baca abg ben kata follower penting untuk tingkatkan traffic, saya faham sebab kat blog abg ben banyak iklan-iklan yang ada..lain la di blog saya satu habuk pun tak ada iklan..berblogging hanya untuk suka2 saja sambil isi msa lapang..
  • akhir sekali jangan lupa nak follow blog abg ben...dah singgah tu..follow laa sama tau..

so....silalah ke blog abg ben..cepat2 curi follower kat blog dia..sebab apa? kat blog dia tu follower bertambah setiap minit...


16 ulasan:

Encik Luncai berkata...

tips ni la luncai tengah praktikkan..hehe

nur intan hazirah berkata...

betullll saya setuju sgt...
lepas follow ang ben n jadi pengikut setia semua berubah dalam sehari hehehehe
follow anda hehehe

iqbalhakimi berkata...

huhu,,,bagus tips nie,thanks =)

MIMIE AIZA berkata...

ahahaha.. ini tips menarik nih :)

TunTeja berkata...

betullll.....setuju! :)

abu muaz berkata...

kita nak ikut cara kita biarlah lambat bagai penyu.

IBU WAFIQ berkata...

ibu wafiq pun praktikkan tips nie..tp tak selalu la..hehehe..

dya adriza berkata...

dulu saya selalu buat mcm tu, siap amek kt shoutmix skali. hehe~ skrg x, sbb saya x rasa puas. even follower ramai, tp yg bc entry kita berapa kerat je yg komen. sbb tu saya stop.

ops..saya bkn dr blog abg ben, sbb saya jrg msuk blog dia, komen lg la. apa pn, abg ben mmg bes. kdg2, x trkejar saya dgn apa yg diupdate tu.

btw, nice tips :) setiap org ada taktik msg2. saya follow kamu juga~ salam perkenalan~

Ati Masrif berkata...

salam cikgu,

oooo..itu rahsianya
patutlah flwrs naik laju je

::..Dia daYa..:: berkata...

tips menarik
boleh guna pakai nie
TQ

fara dean berkata...

menarik tips ni..boleh jadikan teladan..

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ berkata...

SLM KENAL...AKAK PUN KDG2 ADA BUAT JG..TAPI MASA TAK MENGIZINKAN...KLU DAN JA BUAT...
BLOG KO PUN AKAK DAH FOLO LAMA DAH...

sekamar rindu berkata...

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™,

terima kasih sudi komen di sini,.,

sekamar rindu berkata...

fara dean,

terima kasih singgah komen..

sekamar rindu berkata...

Dia daYa,


terima kasih singgah komen.

sakinah88 berkata...

oo...cm2 er..hihihi...TQ....=)

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy