Rabu, 1 Disember 2010

melompat-lompat pagi ini...aku terasa mcm tupai laa pulak....

Pemain-pemain Chelsea berlatih dalam salji di Cobham semalam


masuk dunia internet ni, aku rasakan rasakan seolah-olah seekor tupai, berbanding seekor burung, buka blog, ( sekarang ni) sambil baca-baca komen, Lepas tu lompat ke Kosmo, lompatan lagi ke harian metro, baca apa-apa berita, ( baca tajuk), Lompat lagi ke NST baca berita lagi, lompatan seterusnya ke HarakahDaily net, baca apa-apa yang patut, maklumat yang dibaca perlu seimbang..betul tak?

dalam masa yang sama lompat lagi, yang ni lompatannya sangat jauh sikit, hingga ke London ke Chelsea Footbal Club, yang juga aku salah seorang ahli peminat kelab pasukan yang terkemuka di dunia tu. " Carlo Ancelotti tegur anak buahnya yang berlatih dalam cuaca sejuk, dengan tidak bersungguh-sungguhnya" ishh...bro Ancelotti.., cuaca sejuk kan tu releks laaa bro.., tu kata aku..

masih belum puas lompat lagi ni... lompat lagi ke Doha sana, jumpa Syeikh Qardhawi, alamak...!, tersalah klik..pergi ke lain tempat pulak.,.ishhh..

terasa nak baca cerita pasal politik negara dari perspektif yang berbeza, lompat ke ISA, ikut suka aku blog, fuhhh..ayat dia memang kaw-kaw..tak percaya bacalah sendiri..lompatan demi lompatan ku aturkan setiap hari..

agak penat melompat...yalah jauh tu, rehat sekejap, pergi dapur dah sedia dah lepat pisang, kuih muih dan beberapa menu untuk sarapan pagi..sambil pekena kopi panas..

lepas ini akan ku melompat lagi untuk membalas-balas komen2 yang sahabat-sahabat coretkan di entri aku....menyebut pasal lompat dan tupai teringat aku akan lagu Halim Yazid, Anak Tupai sape2 yang belum dengar, boleh la klik di link halim tu



27 ulasan:

kakcik berkata...

Kadang-kadang seronok juga melompat-lompat ni.. tapi, kadangkala terasa penat minda! ;-)

rieyana ynn berkata...

lompat tupai ku lompat..lompat tinggi2..ahaks...;d

Myaby berkata...

hai hai

i da flw u. tengs singgah blog i. nnt i vote sapa i bg t-shirt tu k. hihi

^_^

ainnoraini berkata...

elok jugak kalau melompat2 ni...jangan tersalah lompat sudahh...

CGG berkata...

lama tak lompat2:)

Ati Masrif berkata...

salam cikgu.

samalah kita

pagi2 dah terlompat2 sana sini..huhu

adan berkata...

nak join lompat2 gak... hehehe

School Of Tots berkata...

Lompat boleh jadi ibadah
Kalau kena cara lompat
Jangan lompat ke lubuk sampah
Cari lubuk ilmu pemberi manafaat.

LoVe is CiNta berkata...

sepandai-pandai tupai melompat
akhirnya jatuh ke tanah jua

mcm mana nak relate perumpamaan ni dgn aktiviti kita di internet

MENJEJAK DEWASA~ berkata...

lompat si kamar lompat!
lompatlah tinggi2!
haha

a.samad jaafar berkata...

jom lompat parti...untung sabut boleh jutawan..erk ! sesuai ke ???

MULAN berkata...

lompat... jgn tak lompat.. hehee... seronok apa...

AdiaLuze berkata...

Nak nyanyi gak...Tapi ramai la plak dh nyanyi..huhuhu..

En.KAmar Rindu jadi tupai terbang ke tupai utan?? Hehehehe

honeyvsbee berkata...

salam bee datang n follow yerr..best lah buku kat atas tuuu

sekamar rindu berkata...

salam.... honeyvsbee,


terima kasih singgah komen dan follow..:)

sekamar rindu berkata...

salam.. AdiaLuze,


:)..ehhee

sekamar rindu berkata...

MULAN,

tq melomat ke sini..:)

sekamar rindu berkata...

salam.. a.samad jaafar,

hahhaha..betul2 melompat parti mana tahu leh dapat datuk kan?

sekamar rindu berkata...

LoVe is CiNta,

hehe..susah nak buat kaitan tu..:))

sekamar rindu berkata...

School Of Tots,

setuju..kelau melompat ke tempat yang tak baik dosa je yg dapat..:)

sekamar rindu berkata...

adan,

dah join pun...u melompat ke sini ni..:))

sekamar rindu berkata...

salam.. Ati Masrif,


terima kasih puan sudi melompat kat sini..:))

sekamar rindu berkata...

CGG,

terima kasih sudi singgah sini..:)

sekamar rindu berkata...

ainnoraini,

tulah.. jangan tersalah lompat..:)

sekamar rindu berkata...

Myaby,

terima kasih juga follow saya..

sekamar rindu berkata...

rieyana ynn,

hehe..tqtq...

sekamar rindu berkata...

kakcik,

bila penat rehat dulu kakcik..

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy