Ahad, 26 Disember 2010

Presiden Susilo Bambang Yudhoyono arah Menteri Pemuda dan Olahraga Andi Mallarangeng untuk melayangkan surat bantahan, penyokong Malaysia guna leser..

Presiden Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono Arahkan Menteri Pemuda dan Olahraga Indonesia, Andi Mailarangeng hantar surat bantahan..


Isu penggunaan leser dalam Perlawanan Akhir Piala AFF Suzuki malam ini antara Indonesia lwn Malaysia, oleh penyokong-penyokong Malaysia telah mendapat reaksi segera daripada Presiden Indonesia, Susilo Bambang Yudhoyono yang turut marah dengan penyokong-penyokong Malaysia. Beliau menggangap leser punca kekalahan Indonesia malam ini..

Ulasan Presiden Indonesia sini. dan sini Beliau kemungkinan besar akan mengarahkan Menteri Pemuda dan Olahraga Indonesia, Andi Mailarangeng untuk menghantar surat bantahan di atas tindak tanduk penyokong-penyokong Malaysia yang menjadi punca kekalahan teruk Indonesia 3-0 di tangan Malaysia malam ini...

Bagi artis jelita Indonesia pula, Julia Perez menyatakan yang beliau akan membalas pancaran leser yang sama..seperti mana yang dilakukan oleh penyokong-penyokong Malaysia. Komen Julia Perez sini ... Tak tahulah nasib pemain kita bila bertandang ke Indonesia nanti.

Aduh..aduh...pening sekamar rindu membacanya..... bila membaca beberapa surat khabar online Indonesia malam ini, rata-rata mengencam, perbuatan ini..


sumber:





8 ulasan:

Awang Hafiz berkata...

derang pun dua kali lima jugak..

boleh tgk video penyokong derang main laser2 kat team Malaysia kat sini..

http://awanghafiz.blogspot.com/2010/12/prediction-tak-tepat-tapi-malaysia.html

NARDtheNERD berkata...

kita perlu menang di indon bagi depa diam.
hehe.

:))

Sham berkata...

agak-agak lar pak...

Baity berkata...

adoyai..pening kepala..kemenangan tu dah siok dah..tapi kes laser melaser lak..tak campur lagi kes laser mulut lak..adoyai..

Tok Esah berkata...

huh, indon kalah pakai laser, blah r..

alasan semata2..

ANATI SOKI berkata...

dah agak..menda nih mesti nk jadik isu punya.. kentot kat muak die baru tau.eiii.. grm

::astonishing az:: berkata...

x kan la tiga gol pakai laser jugak..hehe..my mum kata kalau lawan kat indon mesti lagi trok supporter dorg..

kekelip berkata...

dah kalah..mula ar nak salahkan macam2..padahal time kena laser tu mne ade msuk gol..citttt!

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy