Khamis, 16 Disember 2010

sekeping gambar sejuta makna.. berilah pendapat sikit..:)


Melihat gambar ini memberi pelbagai tasfiran....tafsiran yang kadang-kadang orang lain tak mungkin faham....

mungkin ada pendapat rakan2 yang boleh dikongsikan untuk tatapan blogger lain, sangat dialu-alukan...



31 ulasan:

Zie berkata...

dua dunia kita berbeza...kau slalu dihati~lalala

monyet tu kata mcm ni

"walau fizikal kita lain, tapi kita tetap kawan kan? terima kasih sbb kawan dengan sy"

agaknya lah..:)

~hAKim ZaiLAn~ berkata...

haha,kiutnya beruk tu..
saya dulu bela anak beruk camtu la kiutnya..hahhah

Nurul Suraya berkata...

kasih sayang...

Zara Affendi berkata...

Kita sesama makhluk harus berkasih sayang.. huhu.. :)

yoreyore berkata...

haiwan pon leh hargai sesama haiwan..kita?? pkir2 kn la hehe

iniialahaku berkata...

"awak ni xchat ni,cirit birit ni" monyet 2 ckapla..

mia.lia's profile berkata...

haah2,,tol la yg korunk ckp uh,,
tp leh bwk mksud laen gak

satu mlaysia!hahaha,,xbtol dahh

::..Dia daYa..:: berkata...

salam

burung tukan selalu susah nak dekat. dekat jew mesti lari.
comel anak beruk tu..

yup. saya masih ingat pada AnakLaut :)

Sepatu Hijau berkata...

salam 10 muharram..

perbezaan kita kerana kita memang berbeza :)

Farah Yunus berkata...

haiwan pn pndai berkasih sayang tnpa kira jenis. hu~

Rozuan Ismail berkata...

i love photography and it's the difficult time to capture that moment..

Faarihin berkata...

kasih sayang tak mengenal spesis... hehehe.. mana dapat pic ni SR?..

sangat menarik... hehehe.. (^__^)

kelisa_samudera berkata...

mungkin anak monyet tu baru kematian ibu dia. aduiiii. sedih plak mengenang budak yang 3 hari duduk di mayat ibu dia kat sabah semalam. ibu dia meninggal kena bunuh dgn suami sendiri.

abu muaz berkata...

cinta zaman sekarang sudah lupa pantang larang.
zaman jinak-jinak merpati sudah tiada lagi

Nur Mudrikah berkata...

haha.picture ni pun saya pernah post kat wall fb dan tagged kawan. rasa cam terharu pulak time tu. bagi sy picture ni menceritakan persahabatan tu tak mengira fizikal dan aspek luaran seseorang.. tetapi hati yg ikhlas utk mnyayangi..ecece ayat gitu pulak

Nur Mudrikah berkata...

haha.picture ni pun saya pernah post kat wall fb dan tagged kawan. rasa cam terharu pulak time tu. bagi sy picture ni menceritakan persahabatan tu tak mengira fizikal dan aspek luaran seseorang.. tetapi hati yg ikhlas utk mnyayangi..ecece ayat gitu pulak

MAPPIAU berkata...

haiwan pun tak kisah berkawan dengan sesiapa pun. hurrmmm kene pikirkan lagi nih :)

anakibu berkata...

kater kembar:....maybe the true friendship

deqla manjew berkata...

berksh syg la sesame kite..x kire ape pun makhluk dan x kire rupa atau darjat.. :)

Alisya berkata...

salam..alisya setuju dgn yoreyore...antara haiwan pun ada sifat sayang menyayangi...manusia yang dianugerahi akal sepatutnya berasa malu sekiranya tidak menyayangi sesama manusia...

izah berkata...

Alalaa...tomey nyer monkey tuhhh...

Kasih sayang satu keperluan, tak kiralah siapa kita..apa jantina kita dan apa bangsa kita saling meyayangi dan mendokong diantara satu sama lain..

Monkey:-

"Tumpangkan aku paruhmu untuk aku berpaut disaat hatiku gundah,sedih dan kesepian..."

Burung:-

"Itu maknanya satu persahabatan penuh dengan nilai berkasih sayang..aku ada bila saja kau perlukan"

izah berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
SURIA AMANDA berkata...

mungkin monyet tu berfikir..aku tidak mencari seseoang yang mempunyai segalanya tapi aku memerlukan seseorang yang mempunyai masa utk aku lebih dari itu..seperti kamu wahai burung....ok tak?

maCy berkata...

sweet monyet tu. gmbr ni mmg sweet lah. huhu

Abang Chot berkata...

Aku rinduuu...sayang kamuuu...

Myaby berkata...

SUPER SUKA GAMBAR NI!!

rasa mcm nak copy je wat desktop.

anak monyet tu mcm kurang kasih syg je. kesiannye T_T

atehqshe berkata...

salam sekamarrindu,

pic yang unik pernah sy tengok!

Monyet: nak tumpang bermanja sat!

Burung: bleh..sy ok jer!....)

ANATI SOKI berkata...

kasih syg tak mengira rupa paras.. cewah..

sekamar rindu berkata...

ANATI SOKI,

hehe..waaah..dah kena dah tu..:))

tq..

sekamar rindu berkata...

atehqshe,

:) yalah agaknya tu..:)

sekamar rindu berkata...

Myaby,

suka..anda blog copy..:)

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy