Jumaat, 3 Disember 2010

tanda-tanda orang terlalu Obsesi ( fanatik) dengan facebook...

kucing pun ada facebook...ishh..tercabar ni..:)



facebook.....semua orang ada akaun facebook, rakyat Malaysia berada di tangga yang ke 16 sebagai penggunan laman sosial facebook di dunia..( berdasarakan statistik bagi bulan Oktober 2010 yang dikeluarkan oleh Laman Facabaker.com sebuah laman yang menyelaraskan statistik di kalaangan pengguna seluruh dunia.

dengan kata lain, kalau tak ada facebook rasa mcm tak lengkap saja gaya hidup.sekarang ni penjual ikan kat pasar malam pun ada facebook..[ kena buat satu facebook ni..]

macam mana kita mahu mengetahui seseorang itu sangat fanatik dengan facebook?.. ada beberapa tips yang boleh kita lihat, antara ciri-ciri yang boleh kita kesan ialah..:

  • nak masuk tandas pun, nak buang air pun tulis kat wall di facebook..memang tahap fanatik maksima ni..:))
  • makan tak kenyang, tidur tak lena mandi tak basah kalau tak boleh update facebook, har-hari nak update walaupun tak ada yang respons pun.
  • bila pergi mana-mana atau jumpa kawan-kawan... asyik dok bagitahu orang" kau add laa aku...nanti aku approve laaa"
  • pergi mana-mana pun tak leh nak memberi tumpuan..terutamanya kalau ada awek atau pakwe di facebook..asyik nak online saja..( termasuk di tempat2 kerja)
  • Bila awek atau pakwe tanya atau nak ajak jumpe...selamba je je jawab " jumpa tempat biasa laaa kat facebook...macam tak biasa laa pulak."
  • ke mana-mana pergi bawa laptop..ada masa online nak update facebook.



rumah kita sudah lama sepi..

26 ulasan:

Anisa Hang Tuah berkata...

hehhe..nk buat kan kucing nis fesbuk laa
hehee

Myaby berkata...

nasib baik laptop i dah hilang. jadi i dah tak gila fb. hihi

Shafa berkata...

hehehe... melampau obses.

LyNn HaMzAh berkata...

hehehehe...memang la obses kalau kucing pun ada facebook...

s1t1 2uL41k4 berkata...

saya pantang betul kalau ada org nak kencng pun status kat fb. rasa nak block je..

ain nina berkata...

penah 1 ketika, nina addict ngan facebook tapi skrg nina dh deactivate dh facebook & nina rasa lebih tenang tanpa facebook.....hehe

sarah-najwan berkata...

masa sign up thun lepas..obses gak..hehe

skrg da kureng sb mabuk blog la puloks...hehee

::..Dia daYa..:: berkata...

salam...

belum ke tahap fanatik lagi...
bukan keperluan
tak der pun tak per

AdiaLuze berkata...

Bahaya ni...kalo dh semua men fb, dh xde la buat gathering yeee...Ummmphhh... :P

saff'sWords berkata...

ahha. saya hanya menggunakan FB utk contact dgn kawan kawan sahaja. dan buat homework. sekolah sy advance sekarang. bg homework thru FB~

Amirah Yusof berkata...

dulu je demam fesbuk, skrg demam blogging =)

Miss SurferParadise berkata...

ader je org fb addicted ne .. kalu lappy ang bband dia sendri xpe .. ne gne hok org .. haihhh

sekamar rindu berkata...

Miss SurferParadise,

aaah..kalau yg ni tak boleh ni..asyik nak guna yg org punya mana boleh...:)

sekamar rindu berkata...

Amirah Yusof,

blogging ok..beres..:)

sekamar rindu berkata...

AdiaLuze,

hehe..main berpada2 saja..:)

sekamar rindu berkata...

.Dia daYa..::,

hehee..bagus mcm ni..

aneqahs nia berkata...

facebook sekarang dah makin bosan...bloggingg besh! :D

sekamar rindu berkata...

aneqahs nia,

membosankan?

~Kak AZZ~ berkata...

Salam singgah...

FB ni ada masa seronok.. ada masa memualkan... ada masa rasa nak hempok je kapala lutut... Jgn hempok kepala orang, nanti kena cekau dgn pak polisi.. hehehe..

Akak suka je update status yg merapu... Tapi takde la smpai nak aibkan orang.. FB for me is just for fun.. Yang penting, kita tau apa yang kita buat dan lawat...

sekamar rindu berkata...

sarah-najwan,

hehe..tak apa gilirkan la..kejap fb..kejap blog..:)

sekamar rindu berkata...

ain nina,


dah..deactivate ek?..tak apa tumpukan pada blog pun ok juga.

sekamar rindu berkata...

s1t1 2uL41k4,

hehehe..tu laa tu..

sekamar rindu berkata...

LyNn HaMzAh,

kucing bukan sebarang kucing tu...

sekamar rindu berkata...

Shafa,

hehe.jangan terlampau..:)

sekamar rindu berkata...

Myaby,


abis tu, on9 ni guna lptop mana?'

sekamar rindu berkata...

Anisa Hang Tuah,

hehe buat satu..:)

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy