Ahad, 16 Januari 2011

bayi berumur 1 tahun dah diajar sukan Sumo..



Di Jepun, anak-anak yang berusia 1 tahun lebih dah diajar tentang sumo. Sumo merupakan sukan lama yg mempunyai sejarahnya yg tersendiri...

tiba-tiba terdetik di dalam hati....boleh ke kalau kanak-kanak berumur 3 atau 4 tahun di Malaysia ni, diajar dengan silat?...kira sama mcm sumo di Jepun ni...

pasti ibu bapa akan fikir banyak kali kan?


11 ulasan:

Azwa Azee berkata...

baby tu pon nangis time blajar sumo..huhuh

nur aisya humaira berkata...

alahai,comeynye...kecik2 da ajr lasak..:)

Gadis~Gula~Gula berkata...

jepun ni jenis yg menghargai adat resam sendiri~

ANTARA MAK TIRI DENGAN MAK SENDIRI

akmall berkata...

bukan apa....kalau such things di ajar semasa dorng masih kecil....setidaknya pengajaran ini dapat mendisiplin kan anak2 yang kecil...mungkin ini juga dapat menghindarkan gejala mat rempit and so on...tol x?...tol kan?...

nub berkata...

ganas!! haha

Asrul "iLham" Sany berkata...

tak suka kalau budak2 kena wat cam tu...

zacky ~786~ berkata...

perghh.. kcik2 dh training ekk.. dh besau mesti jadi power rangers.. :P

Eyrique Ettiqaz. berkata...

kot ye on tunggu la dah besar sikit..klu tgk kat china diaorang punya pembangunan atlet sekita umur 5-6 tahun dah bermula especiallly gimnastik n terjun.klu bdk umur 1 thn masih ade yg belum berjalan lagi.

.hasina. berkata...

hahaha ade jgk cmni kn.
da besa nnt mmg terrer bdk2
ney o_O

s.y.a.r.q berkata...

kalau anak malaysia blaja silat dr umur 3 tahun boleh kot :) budak2 skrg da bijak

MAPPIAU berkata...

alahai siannyer baby tuh nanges, dah la tak tau ape2 baby tuh, sian, kelakar sume ade dah nih hadoiii la hihihi

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy