Ahad, 2 Januari 2011

[ gambar ] hukuman pancung, potong tangan dan sebat ke atas pesalah-pesalah rogol, bunuh dan mencuri di Arab Saudi.

pesalah akan dipotong tangan kerana mencuri beberapa kali


Hukum Allah telah ditegakkan

hukuman 100 rotan kerana berzina

kena 100 rotan..pesalah ini meninggal dunia

suasana tempat pancung kepala bagi kesalahan membunuh

mangsa akan terima hukuman mengikut hukum Islam

jasad dibiarkan beberapa ketika sebelum dikebumikan

kepala dah putus


Inilah gambar-gambar apabila hukuman potong tangan, hukuman sebat dan pancung dijalankan.. orang yang betul2 dibuktikan bersalah dengan saksi-saksi yang sahih, selepas membuat rayuan..barulah hukuman ini dilaksanakan..


credit to: klik sini.

p/s: di malaysia bolehkah buat mcm ni...?

20 ulasan:

Anisa Hang Tuah berkata...

hukuman cara islam
(:

Rozuan Ismail berkata...

seram sejuk juga bila tengok ..tapi,hukum dah tetapkan begitu..baru Insaf untuk tak lakukan dosa..

MAPPIAU berkata...

errr takutnye tu hukum di dunia....hurmmmm

NUR AYNIE berkata...

takut plak tgk huhuh~~~~

ZaffZahari berkata...

menakutkan..

Qamarul berkata...

tengok pun dah takut

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

menyeramkan..

PuanBee berkata...

takutnyer :)

daylachan berkata...

kan bagus kalau hukum hudud dijalankan di msia

ehem2 sedap puisi kat bawah2 ni;)

Asrul "iLham" Sany berkata...

hukuman cara Islam tu baik kalau betul2 kena dengan caranya...

untuk potong tangan pencuri bukan main potong je pas tangkap, kena siasat2 dulu...

;)

Nora Shahaira berkata...

menakutkan kan...kalo buat..agak2nye ramai tak yang bertaubat..
tapi..takut juga yang tak bersalah menjadi mangsa..derita tu...ish..apapun hukum Allah itu yang terbaik..

syira aka sepatu hijau berkata...

salam..

diam je, pergi mana ? bizi ker?

YUL berkata...

dapat juga tengok suasana hukuman islam nie, walaupon ianya cuma gambar tapi bagi yul, yul dah dapat rasakan betapa seksanya, btw thx for sharing, nice entri!

diamuslima berkata...

memang mengerikan tetapi itu hukuman di duni... sekurang2nya hukuman di akhirat dah terlepas...

bobiedanbad berkata...

takut..insafi diri

siti faridah harun (nama penuh tu) berkata...

belum hukuman di akhirat lagi,,,

cemomoi berkata...

patut tiru supaya jadi pengajaran pada kita semua

Aku Ibu Muda berkata...

kalau buat ni rasanya konpem penjenayah pon takut..tapi ntah bila la nak laksanakan...wallahualam :(

Terkini: Boleh ke Solat macam ni? Mazhab mana ye?

Ina berkata...

salam...(i balas kunjungan u...tq)
seram tul tengok gambar ni..kalau kat Malaysia buat camni, confirm, kurang la kes buang-buang bayi kan...

**i follow u too**

Dr Mohd Hafiz bin Dato' Osman berkata...

hukum islam lebih kpd memberi pengajaran dan mendidik kepada yang lain supaya jangan buat kesalahan yg serupa

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy