Khamis, 27 Januari 2011

Saya membuat teka teki...ada berani mencuba..???



Malam ini saya ingin membuat satu teka teki mudah kepada semua follower saya ( terbuka hanya pada follower SEKAMAR RINDU SAJA).....soalan nya sangat mudah. kalau di bagi pada baby kat dalam perut pun boleh jawab..hehe.. tak kisah berapa kali pun nak jawab..tak de sekatan...

tarikh tutup : pukul 11.59pm esok ( 28hb.Januari 2011) ** maknanya malam ini masih sempat...sebab tarikh tutupnya 11.59 malam esok..( hari jumaat malam Sabtu..sebelum pukul 12.00malam)


soalannya :-

MENGAPA ORANG PEREMPUAN SELALU MEMBAWA PAYUNG SEMASA KELUAR RUMAH...?

( Jawapan yang PALING TEPAT saja diterima..saya ulang..yang PALING TEPAT...OKEY...?


HADIAHNYA....PROMOSI BLOG PEMENANG YANG PALING TEPAT DALAM MASA 24 JAM.. ( walaupun blog saya tak sehebat mana....tetapi pageviews melebihi 2000 setiap hari...)



30 ulasan:

NadiRah berkata...

1. takut makeup cair
2. takut hitam
3. taknak kena hujan
4. takut ranting kayu menimpa muka
5. takut ular atas pokok, jatuh menimpa muka... (ayt cite musang berjanggut)
hahahha!!

Siti Fatimah Fuzz berkata...

sebab dia takut make up dia cair kena panas mahupun kena hujan....
tak pun orang pompuan ni nak pukul orang yang kacau dia...

faizahfyn berkata...

err..preparation kalau hujan or something..yelar nak harap lelaki diorang bkn nk bwk sendiri..

Hishyamuddin berkata...

sebab perempuan selalu beringat takut tiba2 hujan atau org datang nak kacau...hehe..dan nak nampka cam cntik..hhohohoho

Miss Ran berkata...

sebab perempuan jenis sediakan payung sblom hujan
die sntiasa bersedia dgn sbrg kmungkinan

puanbee berkata...

alamak dah terlepas time nyer..hukss

jawapan nyer senang nak belasah sesapa ngacau nanti..hikss tu tujuan bee lah !

aku_azreen berkata...

>coz dorg x bawak baju ujan..so dorg bawak payung la...
*masih sempat lagi ke nak join ni..?

Aida Radzi berkata...

mengapa perempuan keluar bawa payung?

sebabnya, sedia kan payung sebelum hujan la..
hihi...

nOra berkata...

ikut pepatah dulu2..sediakan payung sebelum hujan..hehehe

Asrul "iLham" Sany berkata...

senang nak pukul laki :D

YAYA AZURA berkata...

buat senjata..
kalau ade lelaki kaco kasi hentam je ngan payung tu...

Mama2Q berkata...

Mestilah bawa payung masa nak keluar rumah, dalam rumah tak payah pakai payung...hihi

Tanpa Nama berkata...

TAKUT TEMPIAS ORANG MENGUMPAT... HAHAHA..

-PAPAIRFAN-

amiey lee berkata...

1- sebab blh belasah peragut,
2- nanti hujan senang sikit ada payung....
3- nampak bergaya kekekeke

AYuNG berkata...

jawapannya:

sbb perempuan suka ikut pepatah..sediakan payung sblm ujan..ehhe..:)

AYuNG berkata...

jawapannya:

sbb perempuan suka ikut pepatah..sediakan payung sblm ujan..ehhe..:)

Kaseh berkata...

1) sebab standby takut hujan
2) sebab tak tahan panas
3) sebab nak cover apa yg patut
4) senang nak hempuk penyamun.. kira sbg senjata la
5) senang nak pam jamban.. tarik or tekan guna payung tu.. (kes malas guna jari)
6) elak kena gigit anjing.. haha

ok tu je reason akak bawak payung kuar umah..wakaka tp biasa payung dok diam2 lam keta je.. :P

♥ p a A n i ♥ berkata...

hint xde ke? hehehe

kay_are berkata...

kejap2.. cane care nak menjawab nye?? x dibagitau pun kat atas 2.. em

Fathiah Hamim berkata...

sebab senang nak pukul orang jahat :P

anum shukri berkata...

selain untuk berlindung dari panas dan hujan..juga untuk mempertahankan diri dari sabarang ancaman...

anum shukri berkata...

selain untuk berlindung dari panas dan hujan..juga untuk mempertahankan diri dari sabarang ancaman...

bidadari berkata...

salam sekamar rindu,


nak cuba try,test bolih'

JAWAPNYA;''Kerana Payung Tidak Berkaki.'

Muktamad....hihi

zul permatang badak berkata...

mungkin sebagai senjata...kalau ada orang nak khianat terus pukul dengan payung...hee...he..logik ke tak....

Aziela berkata...

Saya nak join..nak join...heheheheh. Seb baik mmg follower...
Jawapan :
Untuk melindungi diri
(hujan, panas, perogol, perampok etc.. )
Fuh kanan fuh kiri..minta2 laa betul, heheheheh

Aida Radzi berkata...

sebab nya, sedia kan payung sebelum hujan.
hihi

farhanaSari berkata...

senang nak belasah lelaki yg cuba ambil kesempatan,haha. ;D

Adinda Amy Sensei berkata...

salam sekamar rindu..

jawapannya..
sebab payung tu mana leh gerak sendiri...dia mana ada kaki cam orang perempuan kan?? cuba kalo dia ada kaki..tak yah tunggu orang bawak keluar..dalam rumah pun dia dah gerak..hehehehe..

sekian, terima kasih




:))

ibuintan berkata...

sebab orang perempuan takde pistol

Sekamar Rindu berkata...

salam...


saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada yang sudi memeriahkan teka-teki ini...


saja nak ceriakan dunia blog ini..

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy