Isnin, 31 Januari 2011

"sekamar rindu gila follower ke..? sangat pedas kata-kata ini....tetapi saya maafkan awak dunia akhirat..!



salam petang semua..... sebelum saya meneruskan entri ini terlebih dahulu saya memohon maaf jika entri ini menyinggung hati rakan-rakan semua. petang ini saya nak luahkan perasaan sikit berkaitan dengan komen seseorang yang singgah di blog saya..

"Sekamar Rindu ini Gila Follower ke? ..singgah blog orang sebut..." salam..singgah petang sambil follow blog awak.....***** 10000 ....( kononnya ada yang tak suka cara saya menyebut nombor-nombor yang berkenaan. Untuk makluman semua... Menyebut spt itu adalah cara saya yang saya amalkan sejak saya mengenal dunia blog lagi..kenapa sekarang ada insan yang tidak senang dengan komen saya yang beberapa ayat tu?... apa yang salahnya dengan nombor2 yang saya tulis tu.....itu hanyalah sekadar nombor...( bukan mencarut..atau menghina pemilik blog yang saya singgah..)

Buat pengetahuan anda semua...


Saya Blogwalking (BW) 300 blog dalam sehari...tulah hobi saya.. sambil-sambil baca blog orang lain tu..sebenarnya ada banyak benda yang saya pelajari..pelbagai kisah, yang menarik untuk dijadikan panduan oleh saya...selepas membaca entri di blog-blog sahabat saya akan follow blog dia orang. dan sebagai gaya saya..mcm tulah ayat-ayat saya...

  • Setiap blogger ada cara yang tersendiri.. sama ada dari segi cara peyampaian..dari segi gaya berintreksi sesama blogger yang lain..inilah cara saya...
  • Saya menjadi blogger bukanlah untuk mengejar apa2. glamour jauh sekali untuk mencari FOLLOWER yang ramai... ( KENAPA BLOG ORANG LAIN YANG FOLLOWER YANG JAUH LEBIH BANYAK MELEBIHI 10,000 TIDAK MENJADI ISU? MENGAPA SAYA DIHINA SEBEGINI RUPA?
  • Semua blog yang saya follow saya akan masukkan dalam sistem yang memudahkan saya untuk membuat apa2 rujukan selepas saya follow.. Sebagai contoh Blog A adalah follower ke 901..dia follow blog Sekamar Rindu pada 26hb Disember 2010.. semua ada rekod.. jadi nombor yang saya tulis itulah adalah rujukan saya..
  • Saya tidak pernah meyuruh pemilik blog yang saya follow.., follow blog saya....sepanjang saya menjadi blogger tak penah terkeluar satu pun ayat...yang menyuruh pemilik blog yang saya folow blog saya..nak folo ..tak pe..tak nak folo pun tak pe....yang dah follo nak unfollow pun tak apa..TAK ADA PAKSAAN..!
  • Sepanjang saya jadi blogger tak satu pun ada ayat-ayat yang kasar..sama ada dalam bentuk guruan dan yang lain-lain ( berdasarkan pengamatan saya secara sedar) jika ada saya terkasar bahasa, yang mungkin secara saya tidak perasan, saya menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf...
  • Seperti yang saya nyatakan blogging adalah hobi saya..selepas penat lelah sepanjang hari mendidik manusia agar menjadi insan yang berguna..di sinilah tempat saya untuk melepaskan segala tekanan/penat lelah...tetapi sebagai manusia kadang2 kita semua ada perasaan..ada juga rasa kecewa apabila dikatakan mcm-mcm..
  • Sebelum ini, ada yang komen yang dengan menuduh blog saya ni sudah dijual kepada orang lain gara-gara cara penulisan saya dah berbeza katanya...wah..sampai mcm tu sekali ada yang perasaan...Buat pengetahuan semua..blog ini masih kekal pemiliknya.. tak dijual kepada sesiapa pun..dan satu lagi...untuk sekadar bertanya..berapa sen blog saya ni laku kalau dijual? saya tidak pernah terfikir ada yang komen mcm tu...
  • Akhir sekali saya..sekali lagi memohon maaf kepada setiap sahabat2 blogger saya..seandainya saya ada membuat sebarang kesalahan..sebagai seorang hamba Allah swt yang serba kekurangan..saya tak terlepas daripada membuat salah dan silap..
  • kepada yang menyatakan saya gila follower tu...saya maafkan awak dunia akhirat..
  • dulu saya dah padam blog gara-gara komen2 yang sebegini...saya harap perkara lalu tidak berulang..

terima kasih banyak..

46 ulasan:

Hishyamuddin berkata...

sabar je lah ok..biase la rmy yg dengki2 ni..

khaifaiz berkata...

Manusia bermcm ragam. kerana sesuatu mudah membuat tuduhan.. Apa-apa pun harap sekamar rindu stay in cool.. Buat bodoh je kat depa2 ni.. tak membina langsung..

ch!natsu berkata...

sbrla ye..
mgkin dia xsenang ngan cara kamu..
abaikanla komen2 yg xmemberangsangkan begitu..
yg pntg kita ikhlas dlm berblogging, bw, n jgk ikhlas dlm follow teman2 bloggers lain..

keep doing what u love to do..
abaikan bnda yg xsepatotnya..
ok?

=)

aima in luv berkata...

sabar2....
nie lah asam garam dunia blogger...
masing2 ada cara tersendri.. jus be ur self.. jgn giveup okey

Frodo Baggins berkata...

abaikan sj komen2 begini ... jalan terus!!!

Amirah Adnan berkata...

hish..ade gak yg mcm tu..wat x tau je la..even komen dye agak pedas kan..peduli kan dye sbb ramai lg blogger yg reti hormat blogger..haa,paham x ayat neh?hehe..

bun berkata...

sedihnya.. knpa hdup ni ada je yg nk dengki tk nk kta hdup hppy?? em,sabar yep

shy princessha berkata...

as salam...
abaikan sajer org2 yg suke mcari mslh utk hal sekecil itu...'
yg pntg...ape yg dibuat bkn satu keslhn...=)

Nabila Nadzeri berkata...

kalau mulut orang,bukannya kita boleh tutup,kan?inikan pula tangan,takkan nak hentikan dari menaip
biarlah apa orang kata asalkan pemilik blog ni happy
anyway,sy suka blogwalking sini sebab entries yg menarik
:)

Encik MamaT berkata...

wah.. isu baru bab folo molo yang nih... hehehe...

mungkin orang tu baru lagi dalam dunia blog ni.. mungkin dia fikir dengan followers anda lebik 2k tapi masih lagi buat begitu... mungkin orang fikir anda seorang yang gila follower.. maaf.. sekadar pendapat.. :)

kepada anda... jangan berasa kecik hati :)

sicomot-comel berkata...

SR,,
dunia ni ada ramai yang berpangkat PhD.
Jadi SCC harap SR tak delete blog ni gara-gara komen pedas tu.

dia jeles la tu.

p/s: law SR da xde, SCC dah xdpt la nk tgk citer2 pelik ! huhuhu

melatidaisy berkata...

salam alaik akh,

hehe..ade jgk ek org jual beli blog..mcm2..dengki x abis2.. manusia2..die penat nanti die stop la tu..sabar byk2 k.

sejak sy kenal SR (since AL blog lg) sy mmg x de masalah. Anda adalah seorg sahabat blogger yg baik ^_^

p/s : biarkan kita dgn cara kita selagi x susahkan org n tak langgar syara'..

Anitafasha berkata...

Takpe.. Awk jgn ambil hati dengan orang macam tu. Orang jenis yang macam tu ialah orang yang mendengki dengan kesenangan orang. Harapkan awk bersabar dan dapat teruskan berblog macam biasa. =)

fara_dikri berkata...

sabar jela . .
pape p0n , sekamar rindu tetap best :)

JUNKO-EL-HIDA berkata...

Buat x tau sudah lah bro..Jangan kecil hati sangat..Semuanya adalah adat dalam setiap apa yang kita lkukan..Ada org yang akan bg sokongan dan ada pula yang mngkritik..Tapi saya nk ucapkan syabas kalo dah ada yang komen tentang gaya penulisan yang berbeza..Dr segi positifnya beliau yang bg komen mcm 2 adalah pembaca setia awk..Jd awk kena berbangga sbb ada pembaca setia..Pembaca setia lah yang kita mahu cari..Kuatkan hati dan jangan mengalah k bro?..

E K A berkata...

abaikan je la orang itu.dia jeles kot sebenarnya

Dayat berkata...

sabarla...tuhan sdg uji kesabaran awak...stay cool ok..keep blogwalking...yang negative2 ni...campak dalam bakul sampah je.. =)

yannalayola berkata...

takper lah.. suka hati orang nak tulis aper... bukan senang nak puaskan hati semua orang... jadi teruskan minat/hobi awak sebagai seorang blogger.. semoga terus success...

Cik Azizah berkata...

ada yang tak senang dengan blog sekamar rindu! sabar je la yerr...die tak kemana!
anda teruskan berblogging k..
ignore mereka2 yang tak senang dengan kedudukan awak..

miss ANGIN berkata...

sabar . biase la tu kalau da d kenali ramai .

jgn tension2 . keep it up !

teringin nk punyai bnyk follower mcm awk :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

haih...

tak paham dengan sesetengah orang ni..

sekamar rindu, sabaq la nowh.. adat manusia ni memang macam ni..

Dinas Aldi berkata...

Salam dik,
bukan semua orang faham & dapat terima cara adik agaknya. padahal akak tengok tak pernah la pulak adik berkasar bahasa atau memaksa. sabarlah ya.

dayah SnoW Heuka berkata...

huh?? org tuh ckp abng sekamar rindu giler?? eseymen.. ta patut la~...

emm bg dayah ta da ape2 pon.. no tuh.. mybe insan tuh pikir da jauh kot heee :PP

diana amin berkata...

tak perlu padam blog... sy suke singgah sini :)

ibuintan berkata...

SR,

adatlah dalm reramai tu, ada yang tidak suka dengan kita... biarkan lah dia, dia mungkin cemburu sebab tidak berupaya melakukan seperti yang SR lakukan..

ibu, sokong cara SR, rasanya belum jumpa lagi blogger yg sanggup membuat semua list blog yg diikuti/disinggahinya.... good job tandanya SR menghargai blog yang SR ikuti

ibu juga banyak follow blog lain tapi x tersenaraikan di blog list ibu... jgn ambil hati, anggap itu teguran yg membina

qimiqa berkata...

sbr ae kak.. biase lah kak.. manusia..

adan berkata...

salam SR... harap bersabar.. saya tau SR bukan gila follower.. jgn di pedulik komen2 sebegitu.. agaknya individu tu jeles dengan penulisan SR...

abu muaz berkata...

tu dia...
biasalah dalam hidup..
dunia politik lagi pening ..

Kakzakie berkata...

Salam dari kakak,

yang rendah itu bukan untuk dipijak
yang tinggi bukan untuk didongak
lembutkan hati terima segala
jangan berundur kerananya
berdiri bukan angkuh
tunduk bukan bodoh
bertafakur dan redha
Allah melihat semuanya....

deAnza-wAnda berkata...

lah... sape yang cakap camtuh?? mesti anon2 kan... ishk2...

hafiz berkata...

Sabar Jer lah..
Freedom of speech kan...
hehehehe

Nur_cahayamataku berkata...

To Sekamar rindu,

Terkejut saya baca entry ni..tapi tak pe..harap awak jangan peduli sangat apa orang lain nak kata/tulis..
Yang penting awak bahagia dengan cara awak.. teruskan menulis dan teruskan hobi blogwalking tu..Ok..

gadisBunga berkata...

sabar je ok. hati manusia mmg tak akan pernah dapat dipuaskan.

Miz_SuRaYah berkata...

sabar lerh yer..
pasti ada sbb knp urnk 2 mcm 2...sabr e2 kan pnting...have a nice day

Baity berkata...

salam..biarkan jer la apa org nak kata awak..yg penting niat kiter tuhan tau...just take it easy..anggap jer sebagai pembakar semangat untuk lebih berblog...

faizah yaakub berkata...

biasa laa..sometimes ade org yg salah anggap cara kita..don wori yg pnting kita tau siapa diri kita :)

Kaseh berkata...

alahai dik oii..biarla apa org nak ckp..nama pun blog kan..blog kita..so suka hati kita la nak ckp or citer apa pun.. dorang tak puas hati biarla...komen2 camtuh takyah di publish.. bila ada hati kotor kita takyahlayan.. nati hati kita kotor sama...

ina berkata...

pedulikan ape orang nak kata.. asalkan kita happy beblogging.. niat itu yang paling utama... :)

aida4eva berkata...

kejam betul sape yg komen tu..kalau saya pun terasa hati..aishh :(

sekamar rindu..sy nak tanya boleh? SR follow blog org len ade limit tak, saya pny blog boleh follow 300 blog je..kenapa ye??

anaMuslimah berkata...

bukan senang nak puaskan hati semua orang...la tahzan ya akhi... ;-)

MAPPIAU berkata...

sabar la yea cekgu, jangan di layan sangat kerenah manusia nih, biasalah tuh bile kite baru nak naik mesti ade yang iri hati kan. Saye harap SR rindu akan terus berblog seperti biase, suke bace entri2 di sini :))

Amirah Yusof berkata...

x semua oranng dengan setiap perbuatan kita, so hadapilah ia dengan hati y terbuka. semoga makin gagah untuk berblogging =)

wida berkata...

sabar yer sr.kat dunia ni mmg susah nak puaskan hati semuaorg..sbb semuaorg berbeza-beza.

chikadakbiru berkata...

Sekamar rindu...

Tabahkan hati,biarlah org nak kate ape pun...janji awak tau nawaitu awak...saya rase terharu tau...sbb atas kerajian BW.. awak antara org terawal yg follow blog sy yang sebarapa tu...:)..TQ

marifa_elix berkata...

ermm biasa la..mmg ade pon org macam tu...
xsng tgok org ramai follower kot..
biarkan je org macam tu..xyah layan...:)

Semanis Rindu berkata...

Assalammualikum saudara sekamar rindu...

saya follower 'baru' baca entri ini sebentar tadi...hehehe, maaf mencelah di sini...

di sini, saya sekadar ingin mnyatakan agar saudara tabah dan sabar di atas segala ujian dan dugaan hidup ini...bagi pendapat saya, pedulikan apa orang nak kata tentang kita...terkadang hidup ini sememangnya memerlukan 'pengkritik'...anggaplah pengkritik itu untuk membina...kerna sememangnya si pengkritik itu tahu kita boleh buat LAGI TERBAIK daripada itu dan disebab itu kritikan itu 'diutarakan'....terkadang kecemburuan si pengkritik jua mjadi punca di atas keluarbiasaan BLOG SEKAMAR RINDU.....walau apa pun saya mendoakan agar saudara sentiasa maju jaya hendakNya di atas apa jua bidang...selamat maju jaya sekali lagi..!!!

dan untuk makluman, saya suka follow blog saudara dan baru berjinak-jinak ke dunia 'blog sekamar rindu'...begitu banyak info di sini...terima kasih atas segalanya..!!

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy