Ahad, 20 Februari 2011

10 tanda kita dah tua.......perlu hayati dan baca,..


1. Dulu,kalau nak membaca… dari jauh pun boleh baca.Sekarang dekat-dekat tak nampak… .kena jauh-jauh sikit.


2. Dulu kalau nak kencing,dari jauh… suuurrrrr!!!!!masuk… ..!!!!.Sekarang,kalau nak kencing,kena dekat-dekat,pelan-pelan lepas… baru masuk…


3. Dulu,masa tidur menghadap muka… rapat-rapat,sekarang,berlaga punggung saje… itu pun dah kira rapat sangat dah tu…


4. Dulu,mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi ( dalam kereta ke,handbag ke..),sekarang, bawa juga… tapi minyak angin la…


5. Dulu,pakai baju mesti sama… sama color,sama design,sama brand… sedondon… Sekarang,”Asal kau ada baju nak pakai udah le… !”


6. Dulu,kalau nak kemana-mana,sanggup tunggu bini sampai sejam iron tudung… pakai tudung… ..Sekarang, “Alah… you pakai yang “wrinkle free” tu je la… .!” ( dalam hati… macam la ada orang nak tengok dia… hiyyyy!!!Malam tadi tak mau nak gosok… lembab!!)


7. Dulu sanggup jalan berbatu-batu teman bini shopping,sekarang… tunggu dalam kereta jer.Kejap-kejap SMS… “Lama lagi ker?” “Apa aje yang you cari nie… ?”


8. Dulu,hebat… .!!!sebulan sampai 12 kali… ,sekarang,kalau dapat 12 bulan sekali pun kira hebat juge…


9. Dulu, menunggu pun dah keras… sekarang,menunggu nak keras… .


10. Dulu,isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh,suruh buke… jangan pakai apa-apa.Sekarang,isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buke juga… .”Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ker… ?



30 ulasan:

Edy Fee berkata...

sangat best post ni...kahkahkah! <3 it

specky gurlz berkata...

buahahaha...lawak3 memang betol2 realiti ni fakta yang sangat betol

ain revival berkata...

hahaha~
lawak2..y 10 xleyh blah btoi~

bidadari berkata...

salam sekamar rindu..

kihkihkih...
no komenn..

RuBiE ZaiNuDdin berkata...

haha..lawak btol..~.~

Cikgu Tie berkata...

hehehe....
nak minta share yer!

bun berkata...

tak boleh bla betol

hahha,lame tak komen sini

Puan Kutu berkata...

hahaha nk komen apapun tak tau..Tp memang betul!

Penyair SenjA berkata...

hihihihihihihihihihihi

abu muaz berkata...

kamooo buat lawak SR

OKEdChokelaT berkata...

yg lasttttttttttt skali..bule kn heart attack gelak guling2...

abu muaz berkata...

saya baca kali kedua nii...masih boleh ketawa lagi..

kenapa kamooo ni SR?
yg tak tahan tu...

no sembilan....
jahat kamooo SRRRRRRR!!!!!!!!!!!

Ad Rifza berkata...

Sudah terasa ketuaan ku...haha

sawn berkata...

Sejak akhir-akhir ni memang terasa macam dah tua... Tapi bila baca entri ni... Takde la sampai macam tu sekali... hehehe

Kaseh berkata...

hahaha nice.... sib akak lom tua :P

Sekamar Rindu berkata...

Kaseh,

hhahahha..kak..sr pun lum tua lagi tau..:)

Sekamar Rindu berkata...

sawn,

heheh..tua?..hehe

Sekamar Rindu berkata...

Ad Rifza,

tua dari segi umur...tak pe..jiwa mesti muda..:)

Sekamar Rindu berkata...

abu muaz,

hehehe..no 9 tu...:))))

Sekamar Rindu berkata...

OKEdChokelaT,

hehe..jangan laa.....bahaya heart attck tuu..:)

Sekamar Rindu berkata...

salam...tuan abu muaz,

sekali sekala..lawak tak pe kan..:)

Sekamar Rindu berkata...

Penyair SenjA,

:))hehe

Sekamar Rindu berkata...

Puan Kutu,

hehee....:) tq...

Sekamar Rindu berkata...

bun,

miss bun, terima kasih komen sini..:)

Sekamar Rindu berkata...

Cikgu Tie,


diizinkan...:))

Sekamar Rindu berkata...

RuBiE ZaiNuDdin,

hehehe..sekali sekali lwak tak pe....:)

Sekamar Rindu berkata...

bidadari,

no komen ek..:)

Sekamar Rindu berkata...

ain revival,

ehhe...tak kan 10 je kott...:)

Sekamar Rindu berkata...

specky gurlz,

hehe.....:))

Sekamar Rindu berkata...

Edy Fee,

hehehhe..

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy