Selasa, 22 Februari 2011

[ gambar ] demi wang...Gorila yang tidak berdosa menjadi korban.....











demi wang...semua manusia menjadi gila sehingga mengorbankan kehidupan yang lain....banyak menjadi contoh dalam masyarakat kita..

demi wang....hilang saudara...hilang sahabat dan hilang saudara......

gambar di atas menggambarkan, demi untuk wang..masyarat di Afrika sanggup membunuh, semata-mata untuk menjual daging Gorila yang dikatakan sangat berkhasiat..( kononnya)

demi wang....hati mejadi buta......!



29 ulasan:

nazirafarahinomar berkata...

sedih!sedih!sedih!

background music tambah sedih lagi

:(

Budak Botak berkata...

cian Gorilla tue...

apezs shah berkata...

aiyoook mcmane lah leh tumbangkan gorila yg besar tu..;)

nohoho =) berkata...

geli pun ade

specky gurlz berkata...

huhuhu..kesiannye..boleh pupus gorilla klu camni

Adlan Solis berkata...

huhuuuu..kesian pulak gorila2 itu..jadik santapan haa..

wahida berkata...

geli lah...

ibuintan berkata...

banyaknya...

habis lah pupus gorila kalau camtu, takde tindakan undang2 ke di negara tu, kejam sungguh

SURIA AMANDA berkata...

sedih tgok gorilla tuh

Kaseh berkata...

kesian tgk..tapi mmg dunia skang..wang la segala2nya..

Fadzli Amir berkata...

Salam....Lama tak menjengah sini...Kat sini pun banyak gak kes macam ni, bila pasal duit, hal alam sekitar tak dipeduli..contohnye ,macam kat link ni..

http://anakhajiamir.blogspot.com/2011/02/kedai-ikan-bakar.html

eyna azmi berkata...

huhuhu sedih tengok gorilla tu ...
betul kata SR ... demi wang ..ada orang sanggup lakukan apa saja

sicomot-comel berkata...

rasa nak nangis je tgk gorila tuh..
dia tak kacau kita pown..

sob3..
manusia smakin kejam!!!!

Amira Naddia berkata...

1. tak sangke gorilla sangat besar!
peehh..itu kalau tampo aku tuh mau aku koma

2. dorg nie da tak reti nk mkn lembu ke?

3. style la care dorg angkot gorilla tuh. agak2 lau aku buat kat dorg camtu dorg happy tak?

Sekamar Rindu berkata...

Amira Naddia,

menggambarkan kekejaman pada haiwan..dah laa gorila semakin pupus..

Sekamar Rindu berkata...

eyna azmi,

memang agak sedih..meskipun berlaku di luar negara..namun nilai2 yg baik dan kasihan kan binatang perlu ada pada setiap kita..

Sekamar Rindu berkata...

Fadzli Amir,

terima kasih...masih ingat sini..:)

Sekamar Rindu berkata...

Kaseh,

wang punca segala2nya..

Sekamar Rindu berkata...

SURIA AMANDA,

agak emosinal sikit...sanggup melakukan hal yg kejam begitu

Sekamar Rindu berkata...

ibuintan,

ya ibuintan...akan pupus nanti..dah la bilangan pun tak semakin berkurang..buat lagi mcm ni..semakin cepat pupus..

Sekamar Rindu berkata...

wahida,

geli..hehe.

Sekamar Rindu berkata...

Adlan Solis,

memang kesian...:

Sekamar Rindu berkata...

specky gurlz,

memang salah satu sebeb pupusnya...aktiviti mcm ni laah.

dLa berkata...

sian nye gorilla tu :(

Sekamar Rindu berkata...

nohoho =),

GELI dan kasihan...

Sekamar Rindu berkata...

Budak Botak,

sangat kesian...

Sekamar Rindu berkata...

nazirafarahinomar,

gambar yg boleh mengganggu emosi..

tq masih ingat blog ini..

Sekamar Rindu berkata...

sicomot-comel berkata...

sangat kejam...

Amanina Sofea berkata...

kcian la..
tp ngara kite xde gorilla..

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy