Jumaat, 25 Februari 2011

[ gambar ] Inilah alat untuk lelaki rasa macamnana rasa sakit wanita datang haid



Jika ada lelaki yang ingin tahu rasa sakit wanita ketika kedatangan haid atau menstruasi, kini boleh mencubanya. Dengan Menstruation Machine, lelaki boleh mengetahui bagaimana rasanya sakit bila wanita datang haid..

Menstruasi adalah perubahan fisiologis dalam tubuh wanita yang terjadi secara berkala dan dipengaruhi oleh hormon reproduksi. Biasanya, pada masa ini wanita mengalami dismenore atau kesakitan.

Dismenore biasanya mulai timbul ketika sebelum atau selama menstruasi, mencapai puncaknya dalam waktu 24 jam dan hilang dalam masa 2 hari.

Dismenore sering disertai dengan sakiti perut, mulas, sakit kepala, mual, sembelit atau diare, demam, ngeri dan bengkak pada payudara . Kadang-kadang sampai muntah.

Secara normal menstruasi dan dismenore hanya dapat dirasakan oleh wanita. Tapi Hiromi Ozaki @ Sputniko (25 tahun), seniman Jepun-Inggeris yang juga seorang programmer merancang sebuah alat yang memungkinkan lelaki boleh merasakan sakit ketika kedatangan haid seperti wanita.

Ozaki yang belajar di Fakulti Matematik dan Ilmu Komputer Imperial College, London, memberi nama alatan itu dengan nama Menstruation Machine. Menstruation Machine ini merupakan projek seni yang dikerjakan kerana tertarik dengan kesakitan bulanan yang hampir selalu dirasakan wanita.

Mesin ini bermaksud untuk membiarkan lelaki merasakan sakitnyakedatangan haid yang dirasakan wanita, dan alat ini juga dirancang untuk wanita.Mesin berwarna silver ini boleh disangkutkan di pinggang .

Untuk menitiskan darah, alat ini dilengkapi dengan mekanisme blood dispensing, yang akan menitiskan kira-kira 80 mililiter darah dari tangki yang menstimulasikan masa haid rata-rata lima hari.

Alat ini juga menyediakan teknologi semacam iPad yang berfungsi untuk menghambat aliran darah.

Selain itu, alat ini juga dilengkapi dengan elektroda stimulasi perut bawah (lower-abdomen-stimulating electrodes), iaitu mesin yang akan menstimulasi tekanan pada perut serupa dengan sakit kedatangan haid bulanan wanita.

Menstruation Machine dapat dipakai oleh lelaki yang ingin merasa lebih dekat dengan wanita ( ibu atau isterinya) dan pengalaman kesakitan bila kedatangan haid.

Alat ini juga boleh digunakan oleh wanita yang sudah tidak lagi mengalami haid seperti wanita monapouse.



mungkin lepas ni ada alat khas bagi perempuan untuk tahu betapa sakitnya semasa lelaki sedang berkhatan, sape tahu..kan? hehehe

35 ulasan:

Encik Amman berkata...

Hahaha.. sakit berkhatan tu ngilu gak la.. hahaha.. tapi kalau ada alat yg leh rasa bagaimana sakit perempuan tu bersalin mungkin lebih mengerikan dan mentrauma kan lelaki.. hahaha

AZRUL AZMI berkata...

ada jugak ke orang nak cuba rasa sakit....????


bagi percuma pun belum tentu org nak cuba....

eyna azmi berkata...

uishhh ,,macam macam

Siti Fatimah Fuzz berkata...

korang try la pakai benda ni...baru korang tau macam mana rasa bila period....senang je kan kaum laki kata, "ala,kejap lagi ok la tuu"..kami kaum hawa yang rasa sampai nak pitam tau tak....huhu

NadiRah berkata...

aish!!
macam2 sekarang nih..huhu

bun berkata...

ceh,laki pon nak gak soh pompan rase ke???
er,camne ek rase khatan tue??

er,ta paham yang part die kate manitiskan darah.die kuarkan darah gak ke?? ngatkan bagi rase sakit je

taknak try buat rase sakitnye mengandung?? biar sedo diri sikit :P

dLa berkata...

skt berkhatan tkley lawan kot sakit senggugut. hehehe

dLa berkata...

skt berkhatan tkley lawan kot sakit senggugut. hehehe

specky gurlz berkata...

hahaha..wahai kaum ada wajib anda semua mencuba

Edy Fee berkata...

ade jugak alat tu

Kaseh berkata...

uishh merepek la menda nih.. tak dpt nak gambarkan sakit period pain tuh.. menonggeng je kat umah menahan sakit tau.. alaa berkhatan sakit sekali tu je..pmpuan piyet pain tiap2 bulan tau :P

intan.maisarah berkata...

:) persoalannya. ada tak lelaki yg sudi mencuba?

Cahaya... berkata...

perlu ke alat tu..huhu..siap ade darah lagi..pape pown, kesakitan yang mungkin dirasai takkan sama dengan yang semulajadi ciptaan Allah..

juju.johanizah berkata...

wow.nice invention la..

Amanina Sofea berkata...

mcm xcye je ade org reka alat nie...
bru tahu skitnye ble dtg b****...

~ Ummi Izati Sharifudin ~ berkata...

ade jgk alat mcm ni ek...

Sekamar Rindu berkata...

~ Ummi Izati Sharifudin ~,

ada...mcm2 jepun ni..:)

Sekamar Rindu berkata...

Amanina Sofea,

hehe.mcm2 org reka..lebih2 lagi di jepun..

Sekamar Rindu berkata...

juju.johanizah,

terima kasih...:))) sudi singgah sini...

Sekamar Rindu berkata...

Cahaya,

tu sekadar rekaaan...memang tak akan sama kesakitannyaa

Sekamar Rindu berkata...

intan.maisarah,

ntahlah...tak tahulah ada tak lelaki yg nak try...

Sekamar Rindu berkata...

kak Kaseh,


memang kak kaseh...tak akan sama kesakitan walau apa pun alat dicipta..

Sekamar Rindu berkata...

Edy Fee,

ada..hehehe//.

Sekamar Rindu berkata...

specky gurlz,

hehhe..tak akan ada lelaki nak tryyy...

hehe

Sekamar Rindu berkata...

dLa,

heheh..yaaa...memang tak leh lawan..

Sekamar Rindu berkata...

bun,

rasa khatan tu..sakit juga laaa..tapi kejap jee laa..:)

Sekamar Rindu berkata...

NadiRah,

mcm2 laaa kan..:)

Sekamar Rindu berkata...

Siti Fatimah Fuzz,

susah laa sikit nak tryy..sakit hhe

Sekamar Rindu berkata...

eyna azmi,


mcm2 laaaa kan?

Sekamar Rindu berkata...

AZRUL AZMI,

tak tahulah ada yg nak cuba ke takkk..:))

Sekamar Rindu berkata...

Encik Amman,

hehehe..memang ngilu..sakit..berkhatan

manueng berkata...

ade jugak org nak buat alat cani...huhu

aliarosli berkata...

entri dah lama, tapi mahu minta izin printscreen

KatekateKite berkata...

huhu. ade gak yg terfikir nak cipta alat camni.

setuju dgn Cahaya, alat ciptaan manusia ni belum tentu sama dengan rasa yang Allah bagi.

Miss Ran berkata...

sakit tu kaum hawa je rasa

begitu juga y kaum adam y berkhatan

tak payah banding..sme sakit

cume y perempuan kerap..

bersalin?

klau anak ramai?

tapi anak skng sepak terajang je maknye..tk berbaloi rasa skit tu=(

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy