Ahad, 13 Februari 2011

[ gambar ] Kisah kecekalan manusia dua kepala

Ya Allah.....!

Abigail Loraine Hensel “Abby” dan Brittany Lee Hensel “Britty” lahir pada 7 March 1990, di Carver County, Minnesota, Amerika Syarikat dan mereka adalah kembar siam dicephalic. Abby dan Britty ketika ini berusia 21 tahun dan sudah lulus dari sekolah tinggi. Mereka adalah sepasang kembar siam dengan dua kepala, berbagi satu tubuh dan dua kaki. Melalui usaha bersama, mereka melakukan kegiatan-kegiatan umum yang selalu dilakukan oleh orang-orang normal lainnya termasuk mereka bermain bola volleyball,bola sepak , berenang, bermain basketball dan berbasikal.

Pada usia 16 tahun, mereka membuat surat izin untuk memandu, mereka menjalani dua kali ujian memandu, kerana dikira uantuk dua orang. Mereka juga bermain piano, dan tertarik untuk menjelajahi web. Abigail dan Brittany sekarang berharap untuk menikah dan memiliki anak, mereka ingin menunjukkan pada orang-orang mereka dapat menjalani hidup yang berbeza.

Dahulu setelah mereka lahir, orangtua mereka menolak membuat pembedahan pemisahan setelah mendengar dari doktor tidak mungkin kedua gadis itu akan bertahan setelah pembedahan pemisahan dilakukan. Keputusan penolakan pemisahan itu sekarang disedari ada benarnya. Keduanya dapat hidup dan belajar berjalan dan mengembangkan keterampilan7 ulasan:

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

OMG two heads?
kuasa Tuhan, MashaAllah!

specky gurlz berkata...

bagusnya..2 hati tapi 1 jiwa

eyna azmi berkata...

kuasa tuhan ...

eyna azmi berkata...

kuasa tuhan ...

qyqa berkata...

subhanallah....

With Julia berkata...

MasyaAllah...lihat mereka. Kita yg sempurna kejadian fizikal pun ramai yg tidak puas hati dgn pelbagai sebab...betul2 menyedarkan kalangan manusia yg lain .

Kamsiah berkata...

salam
teringat kes Ladan & Ladeh Bijani dulu..meninggal semasa pembedahan kat Sgopre

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy