Isnin, 21 Februari 2011

[ gambar ] Nama Bayi Comel ini : "Facebook Jamal Ibrahim."


KAHERAH- Seorang ayah di Mesir telah mendedikasikan fenomena laman web sosial sebagai nama anaknya, Facebook. Bayi bernama unik itu menjadi tanda revolusi baru di Mesir.

Menurut laporan akhbar Al-Ahram, Jamal Ibrahim, 20 tahun, memberikan nama anak perempuannya sebagai Facebook. Ibrahim mengaku sangat kagum dengan peranan laman web sosial itu dalam organisasi pemberontakan di Tahrir Square dan beberapa kawasan lain di Mesir.
Nama lengkap anak perempuannya adalah Facebook Jamal Ibrahim. Di Mesir, terdapat lebih dari lima juta pengguna Facebook, jauh lebih ramai berbanding negara lain di Timur Tengah. Pengguna Facebook terus melonjak selama satu bulan terakhir kerana revolusi Mesir. Sekurang-kurangnya, 32 ribu 'group' dan 14 ribu halaman Facebook telah muncul sejak 25 Januari.

Pemerintah Tentera Mesir juga mulai menggunakan Facebook untuk mendekati pemuda Mesir. Salah satu grafiti bekas Presiden Mesir Hosni Mubarak telah dicantumkan dan membentuk perkataan ‘Terima Kasih Facebook’.


p/s: terlalu taksub betul..sampai nama anak pun dibubuh nama facebook...

27 ulasan:

sicKo^ berkata...

kesian anak tu.. dah besar nanti, kawan2 mesti perli

wahida berkata...

ish ish..mcm x de nama lain nak letak...

eyna azmi berkata...

facebook Jamal ibrahim @ muka buku Jamal Ibrahim.. macam macam

makdara TERdiva berkata...

kejap2 lagi mesti ade yg bubuh nama anak dia tweeter.. :D

atty's berkata...

kelakar pulak..sampai anak pun nak namakan facebook..mmg sungguh addicted..

Amirrah Zawani berkata...

facebook??
sanggup letak nama anak camtu...
ada makna ka??

Farhana Sahri berkata...

bce smpi ulangkali..btl ke?hikhikhik...mintak untuk share kt group sahabat blogger ye

Kaseh berkata...

tergelak dgr jawapan makdara terdiva.. haha bygkan nama anak tweeter... tapi bunyi kira sedap gak compare ngna facebook.. haishh kesian..

ibuintan berkata...

jangan2 ada pulak nanti kat Malaysia yang letak nama anaknya.... Siti Faceblog

hazari. berkata...

dulu name baby 'lady gaga'. sekarang 'facebook' pulak. mungkin skit lagi name 'blogspot' ke, 'twitter' ke.

dEkaT Di hAti berkata...

adoi,,ade jgk bagi nama mcm ni???ape nk jadi dgn umat islam skrg??
sekamar rindu,,izin share bole??

dEkaT Di hAti berkata...

adoi,,ade jgk bagi nama mcm ni???ape nk jadi dgn umat islam skrg??
sekamar rindu,,izin share bole??

specky gurlz berkata...

waa...zaman sekarang macam2 nama ade huhu

Sekamar Rindu berkata...

specky gurlz,

namapun dah jadi moden sesuai mengikut zaman...:)

Sekamar Rindu berkata...

dEkaT Di hAti,

ada...memang dah ayah dan mak pun taksub..nak wat mcm mana..

Sekamar Rindu berkata...

hazari,

hehehe..mcm2 nama...

Sekamar Rindu berkata...

ibuintan,

hahaha..siti facebook atau pun Ahmad Tiwtter..hehe..minta2 tak de laaa

Sekamar Rindu berkata...

Kaseh,


heheheh...saya pun tergelak...hehe

Sekamar Rindu berkata...

Farhana Sahri,

hehe..boleh...:)

Sekamar Rindu berkata...

Amirrah Zawani,

maknanyaa..muka buku je laaa..:))

ishh..ada ke patut kan??

Sekamar Rindu berkata...

atty's,

memang kelakar juga...:)

Sekamar Rindu berkata...

makdara TERdiva,

hehehe..tergelak membaca komen makdara..

:))

Sekamar Rindu berkata...

eyna azmi,

yaaaa..mcm2 laaaa..kan

Sekamar Rindu berkata...

wahida,

mcm tak ada cara lain yg nak letak..

Sekamar Rindu berkata...

sicKo^,


tu lah risiko..kesian kat anak dia tuuu..

Sekamar Rindu berkata...

terima kasih pada yg sudi singgah komen..:))

Tanpa Nama berkata...

tapi nama Nur Kasih jugak sedap...huhu

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy