Sabtu, 12 Februari 2011

Kenapa Lelaki Gemar Rogol Perempuan?

wanita ini dirogol 10 orang lelaki....sangat malang wanita ini


Saban hari kita membaca mengenai kes rogol dan sumbang mahram. Belum bercerita tentang kisah seks bebas, khalwat, berzina, pembuangan bayi dan lain-lain lagi.

Kalau dahulu masalah ini dikaitkan dengan kegagalan kerajaan memerintah. Alasan mereka tidak melaksanakan hukum hudud. Namun kalau diamati, jenayah terutamanya rogol dan sumbang mahram sebenarnya berlaku di mana-mana di dunia ini.

Yang kita tidak pernah dengar di Palestin sahaja. Mungkin itulah hikmahnya peperangan.

Sebenarnya kes rogol terutamanya melibatkan orang terdekat atau pada mereka di bawah umur amat memalukan golongan lelaki yang merupakan khalifah untuk menjaga bumi ini. Kenapa perkara ini berlaku?

Kalau kita katakan pengaruh internet dan bahan porno, namun kes rogol dilakukan oleh lelaki sebaya datuk kita. Adakah mereka penggemar internet? Jawapannya tidak. Justeru apa yang menyebabkan mereka bertindak merogol orang yang paling hampir dengan mereka?

Namun bagi bangsa-bangsa lain kes rogol tidak lah kedengaran setiap hari seolah-olah menunjukkan Melayu kaki perogol dan lelaki Melayu tidak boleh dipercayai. Kenapa?

bangsa-bangsa lain tidak rogol anak perempuan mereka sebab mereka mempunyai saluran lain- pelacur atau mencari perempuan simpanan. Kenapa Melayu tidak boleh berbuat sedemikian daripada merogol anak saudara atau anak sendiri dan anak kenalan?..( nada emosi.)

Jawapannya kerana wang. salah satu faktornya ialah kewangan. Bangsa-bangsa lain mempunyai wang sedangkan orang Melayu mahu seronok dengan ‘Free’ sahaja. Mereka mahu seks pun di beri subsidi. Jadi anak sendiri yang ada di depan mata menjadi makanan nafsu mereka tanpa memikirkan kesan pada anak berkenaan dan juga hukuman yang bakal ditanggungnya.


pendapat saya ini mungkin kurang tepat....kalau ada yang ingin memberi pendapat dipersilakan...

13 ulasan:

Tasha berkata...

masya-allah~

SUARA RAKYAT KUNAK berkata...

Kerana, Nafsu Lelaki, Ada Pada Wanita.

Amanina Sofea berkata...

sya stuju dgn pndapat awk...
org mlayu kdang2 otak kg..

juju.johanizah berkata...

mmm...no kumen..

Sekamar Rindu berkata...

juju.johanizah,

hehe..tak pe..tqq..

Sekamar Rindu berkata...

Amanina Sofea,

terima kasih...:)

Sekamar Rindu berkata...

SUARA RAKYAT KUNAK,

memang betul...nafsu lelaki ada pada wanita.tapi agama juga membataskannya..hanya wanita yang halal saja..perlu disalurkan nafsu lelaki tersebut,,

Sekamar Rindu berkata...

Tasha,

terima kasih komen sini cik Tasha..

Zyrah berkata...

masyaALLAH.... inilah yang terjadi sekarang.... kenapa sekarang? fikirkanlah...dunia semakin tua.... wallahualam....

Kaseh berkata...

lelaki yg merogol ni biasanya imaginasi seks dorg terlalu kuat... tu sebab yg dah kawen pun ada giler nak merogol org..

nohoho =) berkata...

jawapan nya mesti lah sebab lemah nya iman...perogol tidak takut kan Allah lalu merogol sesiapa sahaja...
sama lah macam perempuan yang tidak menutup aurat...sebab tidak takutkan Allah lah dia tidak menutup aurat...
bukan lah di sebabkan ketiadaan wang...bukan lah sebab melayu seronok dengan free...bangsa lain pun kalau dapat apa-apa yang free akan rasa seronok...

Yana Rashid berkata...

semoga saya dipelihara dari jenayah yg macam ni.tutup aurat dgn sempurna dan hukuman sekarang ni utk perogol kena diteliti lebih lagi.org tak takut dgn hukuman yg ada,kalau takut takdak nak buat rogol2 ni.tapi most of all iman yg hilang tu yg mengarah kepada jenayah mcm ni

Tanpa Nama berkata...

1) adat melayu menyusahkan perkahwinan..hantaran,majlis kahwin, kad jemputan, hantaran tunang, mak andam dll
2) sebab perempuan lain xtutup aurat, perempuan yang tutup aurat pun kena rogol jugak
3) yang dah kahwin pulak, xdapat layanan 1st class dpd isteri..
4) access yang sangat5 mudah kepada sesawang lucah
** sangat ramai perempuan palestin yang di rogol semasa ditahan dalam penjara (jenayah perang yang mesti berlaku oleh pihak yang lebih dominan)

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy