Khamis, 10 Februari 2011

Wanita bogel berdayung rentasi Lautan Atlantik

Naomi Hoogesteger ( kiri) berbogel sambil berdayung

LIMA pendayung termasuk Naomi Hoogesteger tiba di garisan penamat di Port St. Charles, Barbados pada Isnin lalu.


LONDON - Seorang pensyarah wanita dari Universiti Durham, Naomi Hoogesteger berbogel semasa dia mendayung bersama lima pendayung lelaki bagi memecahkan rekod mendayung merentasi Lautan Atlantik, lapor sebuah akhbar semalam.

Naomi yang berusia 29 tahun terpaksa berbogel selepas lima pendayung lelaki yang merupakan rakan sepasukannya dalam sebuah perahu menanggalkan pakaian semasa mendayung bagi mengelak kulit melepuh.

"Lepuh dan kesakitan di belakang tubuh kami amat teruk dan mula merebak. Satu-satunya cara untuk kami mengubatinya adalah dengan mendedahkan semua tubuh badan di bawah sinaran matahari," katanya.

Perahu mereka tiba di garisan penamat di Port St Charles, Barbados pada Isnin lalu selepas bergerak dari Tenerife di Kepulauan Canary, Sepanyol pada 6 Januari lalu.

Mereka mendayung selama 31 hari berbanding rekod lama selama 33 hari. - Agensi


sumber: Harian Metro 10/2/2011

..ishh..mcm-mcm laaaa

4 ulasan:

atty's berkata...

sanggup tuh..huhuhuuhu..tak sanggup..

Jom baca: Ingat Tipu

wahida berkata...

untungla pendayung2 lelaki tu..hehehe...

wida berkata...

lari dari tajuk
saya ada tag sr:
http://norwidadi.blogspot.com/2011/02/saya-nak-first-give-away-from-dedin.html

MAPPIAU berkata...

uissshhh lame giler mendayung, mau kejung tangan macam tuh uiii tak sanggup!!! hikhikhik (eceh macam la ade orang nak offer saye sangat eh hahaha :P)

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy