Jumaat, 18 Mac 2011

Bermulalah minggu yang sibuk minggu depan......




bila membaca blog abg ben..dalam entri " cikgu bangun......" tersentak aku....abg ben.., cuti seminggu dah abis...minggu depan, akan sibuk dengan pelbagai kerja ..

yang perlu dibereskan minggu depan,

  1. mesyuarat agung PIBG, sebagai s/u PIBG, terlalu banyak kerja yang perlu dibereskan. yang paling penting, siapkan buku program/ menguruskan semua surat menyuarat - Notis Mesyuarat Agung/ mengumpul usul-usul daripada penjaga....dan mcm-mcm lagi kalau tulis tak akan abis di sini..
  2. Latihan olahraga- mengatur/menyusun latihan-latihan untuk olahraga
  3. Menguruskan semua bajet-bajet untuk kos makan minum pelajar/ saguhati para guru yang membawa pelajar untuk semua pertandingan ko akademik dan bukan ko akademik
  4. Memberi taklimat kepda semua guru sempena program 1 murid satu sukan, cara perlaksanaan/agihan tugas serta permainan
  5. Memantau beberapa guru ( pemeriksaan buku latihan pelajar yang berada di bawah tanggungjawb saya..) saya akan memeriksa 5 orang guru bagi memastikan guru-guru berkenaan tanda tak buku-buku latihan murid dan lain-lain tugas yang berkaitan.
  6. Perkhemahan pengakap Ketua Patrol/Ketua Sekawan di sekolah ( mengatur, menyusun tentatif perkhemahan, jamuan, mcm2 lagi laa)
  7. Mempengerusikan mesyuarat dalam aspek koko, mengikut takwim yang telah ditetapkan..

walaupun minggu depan.....sekarang ni pun dah mula terasa tensionnnnnn.,...!!!.......


19 ulasan:

hanim azhari berkata...

oitt byknye keje..chaiyok3x..haha

maira berkata...

besarnya pengorbanan seorang guru.. terima kasih cikgu :))

storyfromme berkata...

masa itu emas.pandai-pandai la bahagikan masa.good luck :)

gadisBunga berkata...

selamat kembali ke sekolah cikgu! :)

Cik Ika Toppo berkata...

saya pon tension.. jom tension sama2..HAHAHA

gud luck cikgu...slamat menunaikan tanggungjawab dgn sempurna..:)

Gen Fujita berkata...

Takpelah cikgu, kerja rajin-rajin ya demi masa depan anak-anak didik. Kira oklah tu cuti seminggu. Kami di swasta (at least for me, once) lagi susah nak cuti. :)

HATYCIKNUURUL berkata...

salam,.

cikgu,kn best kalau bnyk keje,.rse sket sbuah tggungjwb tu,.hehe,.

bestnyerr jd ckgu,.nnti ade nk pkai gru gnti,pggil sy ye,.hehehehehehehe:)))))

Noriz berkata...

cian cikgu skang kan... disebalik mengajar tu ada mcm2 benda kena uat kan.... tu yg takut nak jadi cikgu... besar tanggungjawab

eyna azmi berkata...

jadi cikgu best kan ...sekolah cuti ....kita pun cuti ...asal aku tak jadi cikgu dulu ...

CintaZulaikha berkata...

hamboiii sibuknya cikgu :)

axelida berkata...

selamat kembali ke sekoloh chekgu.. hehe.

psstt : aduhhh jln jem pulak lar nanti nih.. haha

Miss Dill berkata...

eh! saye baru tau awak ni cikgu :)

Miss Dill^^

juju.johanizah berkata...

sibuk.sibuk.sibuk..biasala suma tu kan..hehehe..btw..selamat sibuklah ye..hehe

juju.johanizah berkata...

sibuk.sibuk.sibuk..biasala suma tu kan..hehehe..btw..selamat sibuklah ye..hehe

SI GADIS AYU ADRIANA berkata...

chayok2..hee

lady dayana. berkata...

hurmm sibuk nya. hhuhu. jgn tension2 ye cikgu ^_^

Kaseh berkata...

jgn tension2..pelan2 buat keja ok..take care..

Tanpa Nama berkata...

alahai...sibuknya minggu depan ye...hehhe....

ayuorked berkata...

yey..dh follow

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy