Ahad, 27 Mac 2011

[ gambar ] Keldai di cat jadi Zebra di Zoo Gaza, Palestin


Dua ekor zebra telah mati akibat kelaparan di Marah Land Zoo di Gaza Palestin.Kerana kekurangan wang pihak zoo tidak dapat menggantikan zebra yang telah mati itu.Namun mereka mendapat idea yang tidak masuk akal dengan mengecat dua ekor keldai untuk menyamar jadi zebra (kuda belang).Mereka telah menggunakan pewarna rambut untuk mengecat badan keldai tersebut.

Idea mereka ini membuatkan zoo kembali ceria dan kanak-kanak langsung tidak tahu bahawa zebra itu sebenarnya keldai.


sumber: klik sini


p/s:..terima kasih pada sahabat2 yg sudi singgah...komen kalian di entri yang sebelumnya akan saya balas esok..

18 ulasan:

IrfanzBlog berkata...

kesian mereka kekurangan wang..namun ape2 hal pun, janji kanak2 di sana dpt bergembira..

Khairil Shahmi Shaidun berkata...

Sedih dan kesian dengan nasib saudara kita di Palestin...

IrfanzBlog berkata...

kesian mereka kekurangan wang..namun ape2 hal pun, janji kanak2 di sana dpt bergembira..

Encik Amman berkata...

adui..hahahahah!!! lawak gila la ni.. hehehe..kreatif yg sengal habis..

FaTin.FiRDaUs berkata...

isshh isshh.. x patot..

si para para berkata...

adoii macam macam la...aku rasa keldai tu tak tahu orang pangil di zebra kan..

sicomot-comel berkata...

salam SR

hahaha..
lawaknye..
cian keldai tu jd bahan tontonan yg tak original

hanim azhari berkata...

hahaha..bijak2

Isa berkata...

Salam bro;

Entry ini betul2 buat gua ketawa guling2 tengah malam yang shahdu nih... hahaha...

Kreatif jugak kepala otak orang Palestin nih.... kah..kah..kah...

juju.love.syam berkata...

kelakar jugakkan, tapi nmpk real pulak... hehehe

manueng berkata...

kesian je kat keldai tu...huhu

HATYCIKNUURUL berkata...

same2,.:)

wida berkata...

mmg nmpak cam zebra..tp kalau keldai tu berbunyi, mesti kantoi...hihi

CintaZulaikha berkata...

serupa sgt keldai tu ngn zebra...fuyoooo...pandai gak drg..:)

Yana Rina berkata...

pelik2 je la.. huhu

maira berkata...

siannya keldai tu.. mudah mudahan keldai x allergik ngan pewarna rambut huhu..

dLa berkata...

haha lawak gk.

hazeleyed lady berkata...

desperate betul niii...

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy