Jumaat, 18 Mac 2011

Jom LIhat Kereta Kasut Yang Sangat Unik....bolehlah beli satu...!




Rakyat China memang kreatif..lebih kurang dengan rakyat Jepun juga.... Inilah dia Kereta Kasut yang menjadi kegilaan ramai penduduk China sekarang....kereta ini dengan menggunakan kuasa elektrik sangat mesra alam sekitar.

Kereta Kasut ini hanya boleh memuatkan hanya 2 orang saja...sangat sesuai kepada mereka yang baru kahwin, tatkala mahu membawa si isteri bersiar-siar ke jalan-jalan yang tidak sibuk..... [ nak bawa ke pasar pun boleh...]

Badan Kereta Kasut ini diperbuat daripada kulit lembu mana cara yang sama dengan pembuatan dengan kasut normal di kilang-kilang kasut. Pihak kilang telah menghabiskan sekurang-kuraangnya 4 ekor lembu untuk badan kereta ini..

Agak-agaknya...kalau di Malaysia ada kereta mcm ni mcm mana ya?.. tentu bestkan...terutamanya dalam pelbagai model....contohnya, Kereta Kasut Pompuan, khas untuk pompuan saja yang drive.., Kereta Kasut yang mcm di atas tu, khas untuk lelaki saja yang drive.....best..best...



beli satu bawak ke sekolah mesti gempak..., hehehehee..


credit kepada bro edy borak kosong


52 ulasan:

hanim azhari berkata...

waw!! menarik ni unik2 hahaha

AZRUL AZMI berkata...

wow... menarik....


jangan lupa join kempen earth hour di blog saya...

http://aazzrruull.blogspot.com/2011/03/earth-hour-jom-tutup-lampu-pada-26-mac.html

HATYCIKNUURUL berkata...

sy nak satu ye,order ni,.hehe,.

Ila berkata...

dapat pinjam best ni...hehee

Saffrina Ropiee berkata...

style-lah. tak pernah dibuat orang :D

saya YANA berkata...

macam susah nk parking je nnt..hehehe..

aliza berkata...

kalau kat malaysia ada kereta kasut camtu mmg gempak ar..

maira berkata...

waaaaa....... hebat.. teringin nak naik jugak :)

KuNanGKuNanG berkata...

he3..naik kete kasut ni kene la pakai stokin kan?he3

Schubert Serenade berkata...

wow!! sumpah unik!! wishing of having this shoe jguak!!

syuwai berkata...

guna kreta ni takde msalah saman mnyaman ke?? hehehe

Aya Mea berkata...

unik..tp mcm x sesuai jer..hehe

fRaMe+LenSeS berkata...

besarnya kasut.. ;)

CintaZulaikha berkata...

wow gempaknya...tapi klu saya, mmg dah segan nak bawak..:)

dLa berkata...

wahh cm best niee. bila org msia nk kretip mcm niee

miss frog berkata...

wahaha...unik...

cik gege berkata...

kalau drive kete ni mesti kena pakai helmet sebb x de seatbelt..hahhaha...

ibuintan berkata...

kretip.. mahal tak reganya tu

lady dayana. berkata...

mmg kreatif betul! tapi kasut busuk..hahha

Dinas Aldi berkata...

pastikan ada bumbung, nanti hujan habis la basah, hahaha!

GadisGula-gula berkata...

wah!!!!! gila unik!! nak gak!!! bpe ni??

**tnye mcm bnyk lak duit aku~ hhe

Amirrah Zawani berkata...

mcm menarik.. tetiba teringin nk naik :D

alexa yussida berkata...

unikkk..agak2nya kalo yg heelss 10 inci tuh stabil ke?:P

Kaseh berkata...

hahaha kewl keta nih..akak pun nak satu..

mama Rayqal berkata...

wow, nak jugak 1.. kaler merah.. mcm stilleto.. eh, ado ke kulit lembu kaler merah?

Tanpa Nama berkata...

kete mcm kasut pun ada..hehe

Sekamar Rindu berkata...

salam Tanpa Nama,


ada..:))) jom naik..hahaha

Sekamar Rindu berkata...

mama Rayqal,

hehehe..lum ada lagi kaler merah..

:)

Sekamar Rindu berkata...

kak.... Kaseh,

wahh..kak nak gak yaaaa..:)

Sekamar Rindu berkata...

alexa yussida,

hehehe.entahlah Dr..selamat ke tak..

Sekamar Rindu berkata...

Amirrah Zawani,

jom naik ramai2..:))

Sekamar Rindu berkata...

GadisGula-gula,

hahahahahha...:))

Sekamar Rindu berkata...

Dinas Aldi,

bumbung lum siap lagi,,hehehe....kalau ada bumbung tak jadi kasut lak...:)

Sekamar Rindu berkata...

lady dayana,

hehehe..sangat kreatif...:)

Sekamar Rindu berkata...

ibuintan,

mahal juga...:)

Sekamar Rindu berkata...

cik gege,

yaaa..kena pakai..bahaya juga kan...:))

Sekamar Rindu berkata...

miss frog,

unik....:))

Sekamar Rindu berkata...

dLa,

hehehe..best kan...:)))

Sekamar Rindu berkata...

CintaZulaikha,

segan nape??????.....hahahaha.

Sekamar Rindu berkata...

fRaMe+LenSeS,

ya...:) sangat unik

Sekamar Rindu berkata...

Aya Mea,

hahahaa..memang tak sesuai pun..

Sekamar Rindu berkata...

syuwai,

tak ada..sebab paling laju pun...50km/j..

so tak akan lebih had laju..:)

Sekamar Rindu berkata...

Schubert Serenade,

unik kan..??

Sekamar Rindu berkata...

KuNanGKuNanG,

hehehhe..kena..:))

Sekamar Rindu berkata...

kak...maira,

jom...naikkk..hehe

Sekamar Rindu berkata...

aliza,

hehehe..memang gempak..:)

Sekamar Rindu berkata...

saya YANA,

tu laaa..payah nak paking pun satu hal...:)

Sekamar Rindu berkata...

Saffrina Ropiee,

hehehe..memang sangat unik..

Sekamar Rindu berkata...

Ila,

bawa gi pasar malam...lagi gempak..

Sekamar Rindu berkata...

HATYCIKNUURUL,


saya nk jugaaa..

Sekamar Rindu berkata...

AZRUL AZMI,

hehe..sangat unik dan menarik kan>>

Sekamar Rindu berkata...

hanim azhari,

jom...:))

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy