Sabtu, 2 April 2011

[ 30/3/2011 ] Ibu lahir bayi ketika buang air besar,bayi masuk kedalam takungan najis

Liputan6.com, Jepara: Seorang ibu di Jepara, Jawa Tengah, melahirkan bayi ketika sedang buang air besar, Rabu (30/3). Nanik Nur Azizah, Jepara, tak menyedari ketika itu bayi perempuan ikut keluar dan masuk ke lubang takungan najis sedalam empat meter.

Hampir lima jam warga setempat berusaha bertungkus lumus untuk menyelamatkan bayi malang itu . Bayi malang itu berjaya diselamatkan dan dikejarkan di hospital yang berhampiran..

Ya Allah...selamatkan bayi malang ini, yang kini berada di dalam ICU...

.

17 ulasan:

OKEdChokelaT berkata...

aduh...bila da terlalu mudah tuk melahirkan..huhu...bhati2 la ibu2 sekalian...muga dipanjangkan umur baby tu..amin

Hayati Hamzah berkata...

alamak kesiannya T__T mcm mana nak tau beza rasa nak beranak ke rasa nak berak T__T

owh sy tak patut tanya soalan ni..

ibh berkata...

Syukur alhamdulillah..bb tu selamat juga..

Zaza berkata...

huhuhu...sian...amin selamatkn la...bayi tu...smpai dewasa nti...

huhu...dr benda2 tak elok..yg terkini ke ni?

hana szied berkata...

saya pernah terbayang mase kecik kecik dulu keadaan sebegini berlakuu kepada org mengandung. tak sangka ianya berlaku.

MasyaAllah

Liza @ Adzriel AB berkata...

belum ajal baby ni.

alamak .. lagu samalah dgn entry ni

http://aishahfaisal.blogspot.com/2011/03/seasons-in-sun.html

Nayang Ahmad berkata...

kesian, huhu..

Miz_SuRaYah berkata...

cian nyer baby 2...baby 2 ok jgk ker?cian nyer...

Miz_SuRaYah berkata...

cian nyer baby 2...baby 2 ok jgk ker?cian nyer...

Yuyun Ahmad berkata...

somoga bayi tersebut selamat... amin.

hanim azhari berkata...

hurmmm..mintak2 selamat..kesian dia kecik lg tu

CintaZulaikha berkata...

salam, siannya nengok. tapi tulah, kalau kita nih pregnant n menunggu masa tuk labour, kita kna salu berjga2.

nak berak tu boley, tapi kena salu tgk ke arah kemaluan..senentiasa yer..sb takot, bayi akan kuar ngn tahi tu skali..serius~~

muhamad hanif berkata...

waahh..nnt kat surat beranak tulih.

tempat lahir : dlm tandas..

+ NANA HERE + berkata...

senangnya beliau bersalin..
btw op baby tuh selamat.. aminn..

**::CIKNUURUL::** berkata...

ya Allah,.Allah dh permudahkn die brsalin,tp baby dlm icu,.mdh2an slmt,.smpai cmtu skali ek,..xsnggup nk tgk,.hurmm,.

Amirrah Zawani berkata...

senangnya emak tu lahirkan anak.. semoga baby tu selamat :)

saliha888 berkata...

insyaallah. semuanya baik2 aja ;)

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy