Jumaat, 15 April 2011

6 tips melawan hantu......


Hari ini saya ingin berkongsi 6 tips dengan anda mengenai cara-cara mengawal hantu.

Tips ini saya perolehi melalui sumber-sumber lisan dengan beberapa pihak yang boleh dipercayai. Walaubagaimanapun, tips ini hanyalah sebagai panduan sahaja. Bukan untuk tujuan komersial untuk masuk 'Seekers'

Tip 1: Hantu Pocong

Hantu yang berbungkus macam lepat pisang baru masak ni memang mudah cari kelemahannya. Kita hanya perlu bukak tali pengikat di atas kepalanya dan tarik kain balutannya. Sudah tentu dia akan berasa malu rana dia tidak pakai apa apa pun,selain kain kapan pembungkusnya tu.

Tip 2: Hantu Langsuir

Dia ni suka pandang muka kita, jadi beranikan diri tenung balik muka dia sambil jelir-jelir lidah.Kalau tak pun tunjuk cermin muka kat dia, pasti dia tersipu-sipu malu.

Tip 3: Hantu Pontianak

Hantu yang suka ketawa. Kalau terserempak dengan dia, kita pun mestilah ketawa sama. Kalau boleh kita cuba mengilai lebih kuat dari dia, tentu dia boring.

Tip 4: Hantu Raya

Hantu ni suka beraya dan suka menyamar jadi tuan dia. Cara mengalahkannya senang saja, sambutlah hari raya tiap kali jumpa dia, bagi duit raya, ajak main meriam buluh, suruh kacau dodol atau jaga lemang. Tentu dia tak kacau kita sebab banyak kerja dan aktiviti lain dia nak buat.

Tip 5: Hantu Galah

Hantu ni la yang paling tinggi di muka bumi, Kalau terjumpa dia, kita hendaklah meniarap. Pasti dia tak perasan kita ada disitu.

Tip 6: Hantu Jerangkung

Dia ni ada kulit tapi nipis. Tinggal rangka saja,dan paling mudah untuk menewaskannya. Kita hanya perlu tunjal dahinya dengan telunjuk dan lihat gerak-gerinya mengimbangi badan untuk


Gitulah al-kisahnya... ada yang seram sejuk ker?


sumber: klik sini

32 ulasan:

FaTin.FiRDaUs berkata...

hahaha... bagus btol tips2 ni ye...

FaTin.FiRDaUs berkata...

hahaha... bagus btol tips2 ni ye...

Rozuan Ismail berkata...

alamak..betul ke tips ni..jangan bila berdepan tak buat pulak ye..hantu kak limah macam mana pulak?

MiSzy DiaN berkata...

hahahhaa..
kompom suma antu2 kalah :)

cik chinta berkata...

hadoiii....da la malam ni tgl sorg, dia wat post hantu la pla

nurayunni berkata...

bukan setakat seram..dah terkencing nie..

aQimie Ceplos berkata...

hahaah ! lawak la. tp masalahnye,
sebeum bukak tali ke, tunjal kepale ke, beraye ke..
saye rase saye da pengsan dulu dah =.= HAHHA

cik chinta berkata...

salam sr, jom join sama2, saya da tagged awak

http://missakalidaf.blogspot.com/2011/04/giveaway-from-moscow-by-miszlullaby.html

Erin Lutfi berkata...

hehe.. cube try dulu laa..

:: Nonoy :: berkata...

erkk.. yg seram sejuknya bila baca entry nie tgh2 mlm camnie. haha :)

umUMRA berkata...

hantu kak limah tade???

hehehe

anyss berkata...

Assalamualaikum,
Hu hu hu ingatkan leh mendatangkan SERAm kat sini ;)

OKEdChokelaT berkata...

urkssssss....hahahaha..aduyai tgl swg2 kt ruma nie,...

Ayie berkata...

HAHAHAHAHA.. kalau jumpa toyol..?? ajak dia main guli..??

ikatankasihku berkata...

tips lawak....hehehe

CintaZulaikha berkata...

tak sempat nak buat semua kat ats tuh, terus pengsan..klu saya lah..minta dijauhkan la dari jpa entiti2 begitu...huhu

Sekamar Rindu berkata...

CintaZulaikha,

pengsan..?...:)

Sekamar Rindu berkata...

katankasihku,

:) saja menceriakan suasana,...

Sekamar Rindu berkata...

Ayie,

hahhhaa...cadangan yg baikkk tu..

Sekamar Rindu berkata...

OKEdChokelaT,'


oooopppss..sori......

Sekamar Rindu berkata...

anyss,

rupanya tak seram laa ek..:))

Sekamar Rindu berkata...

umUMRA,

tak ada....hahaha..tu kena tanya mamat khalid..:)

Sekamar Rindu berkata...

:: Nonoy,

janganlah seram....:))

Sekamar Rindu berkata...

Erin Lutfi,

hahhaa.cuba try dulu..ek>

Sekamar Rindu berkata...

cik chinta,

kena tag ke?..

Sekamar Rindu berkata...

aQimie Ceplos,

tu dah agak dah..kan? hahaha

Sekamar Rindu berkata...

nurayunni,

benar2 takut laaa ni..

Sekamar Rindu berkata...

cik chinta,

hahaha..jgn laa takut..

Sekamar Rindu berkata...

MiSzy DiaN,

haha..memang kalah kan?..

Sekamar Rindu berkata...

Rozuan Ismail,

tips yg lawak je zuan oooi...

Sekamar Rindu berkata...

FaTin.FiRDaUs,

memang bagus tips ni..:)

Sekamar Rindu berkata...

terima kasih atas komen2 sahabat di entri ini...

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy