Isnin, 11 April 2011

Isteri dipukul teruk oleh suami kerana lahirkan anak perempuan..


Emirates melaporkan seorang ekspatriat Arab di Arab Saudi menyerbu ke bahagian ginekologi di sebuah hospital, mengejutkan isterinya sebelum bertindak memukulnya kerana melahirkan seorang bayi perempuan.

Suami yang tidak dinyatakan namanya itu kemudian berjaya dihalang dan dibawa keluar oleh kakitangan dan pengawal keselamatan hospital yang letaknya di tengah-tengah kota Makkah.

Lelaki itu kemudiannya menuduh pihak hospital menukarkan bayi tersebut kerana isterinya sebelum itu memberitahunya bahawa x-ray menunjukkan bahawa dia hamil anak lelaki.

Doktor berusaha menerangkan kepada lelaki itu bahawa gambar x-ray tidak selalunya tepat dalam mengenal pasti jantina bayi.

P/s: Yang membuatkan kita marah bukan kerana lelaki ini mempersoal jantina anaknya, tetapi perbuatan tidak berperikemanuasiaan dan kejamnya yang membelasahj isteri yang baru sahaja bersalin. Memang dasar lelaki zaman jahiliah!




sumber: klik sini


40 ulasan:

eyna azmi berkata...

zalimnye laki dia

CintaZulaikha berkata...

ishh bodonya...klu saya dah lama dah saya campak laki tu kat dlm lombong..apa igt dy seng ke nak lahirkan baby..50/50 je tau idop atau mati..Eeeeiii

Tasha berkata...

haaaa....tu dia. lelaki ni gila agaknya

Isa berkata...

Salam Tuan;

Macam mitologi orang cina jer...

hayatunfadzila berkata...

laki ke pompuan ke, anak gak...ish...apela benak beno laki dia...

Salwani Zolkpli berkata...

xbelajar sains la 2..laki yg menentukan jantina anak..
pulak 2 sanggup pukul isteri yang susah payah mengandungkan anak dia..org mcm ni pn ade

NUR AYNIE berkata...

suami yang sememangnya kejam...kenapa kalau perempuan?? salah ker??? isshhhhh~!

ibh berkata...

Kezaliman semakain berleluasa..kejam..kejam

najihatussolehah berkata...

hmm..maseh da lagi yg amek kesah pasal jantina anak...scan tu hanya ramalan manusia..

Kak Sam berkata...

Jika tidak dapat menerima qada dan qadar begini le jadinya.

azieazah berkata...

Huh kalu saya, memang saya ceraikan dia kat situ jugak...!

dLa berkata...

mcm nie pnye org pn ade ek.

zana berkata...

sah laki tu tak pernah belajar sains...

Fizalinolie berkata...

Yes! that true. Marah dgn perbuatannya yang melampau. Huh! ada ke patut isteri yg baru melahirkan anak dipukul. Hai... Macam2 lah manusia ni apabila gagal mengawal perasaan dan akal fikiran, beginilag gamaknya.

Fikri Rais berkata...

anak pompuan bawa sial.. ada org percaya lagi.. isk2.. kesian wife dia yg mengandung tu.. kesian gk kt baby tu, dh besar nanti pn ayah dia mesti x suka dia.. hmm..

Ayie berkata...

adalah wajar lelaki tuh ditumbuk bertalu-talu tanpa had.. huh..

ZieSalikan berkata...

banggang lah suami nie.....tak reti nak bersyukur dan beterima kasih....

Sabihah berkata...

adoii..macam2 laa...

zahra pazim berkata...

tak kukuh langsung alasan tu sampai nak pukul2. haishh

Sekamar Rindu berkata...

zahra pazim,

sebijik spt zaman jahilliyah..ish

Sekamar Rindu berkata...

Sabihah,

mcm2 yg pelik...masih ada yg berfikiran sempit

Sekamar Rindu berkata...

ZieSalikan,

memang bangang...anak pompuan yg dikurniakan Allah..langsung tak dihargai..

jenis apa laa..

Sekamar Rindu berkata...

Ayie,

memang patut pun..:)

Sekamar Rindu berkata...

Fikri Rais,

lelaki yg bangang je mcm tu....* mod geram..

Sekamar Rindu berkata...

Fizalinolie,

sangat melampau...

Sekamar Rindu berkata...

zana,

memang dah..yg tahu..nak pukul isteri je..apa jenis suami laa

Sekamar Rindu berkata...

dLa,

ada...memang mengejutkan././

Sekamar Rindu berkata...

azieazah,

:)) memang wajar..:)

Sekamar Rindu berkata...

Kak Sam,

yg marah sangat tu kenapa?

hina sangat kah dapat anak perempuan..sedangkan isteri yg dia kwin tu pun perempuan juga..

Sekamar Rindu berkata...

najihatussolehah,

ada yg ambik kisah...

Sekamar Rindu berkata...

ibh,

memang kejam..

Sekamar Rindu berkata...

NUR AYNIE,

memang wajar ditumbuk2 pula.....suami tu..memang kejam.

Sekamar Rindu berkata...

Salwani Zolkpli,

memang tak belajar laaa tuu

Sekamar Rindu berkata...

tuan Isa,

leibih kurang la tuan..

Sekamar Rindu berkata...

Tasha,

memang gila....

Sekamar Rindu berkata...

CintaZulaikha,

memang patut tu puan...patut campak di lombong yg ada buaya..

Sekamar Rindu berkata...

eyna azmi,

sangat zalim..

Sekamar Rindu berkata...

terima kasih sudi singgah komen di entri ini..

sangat sedih ada lagi di zaman ini suami yg berperangai spt zaman jahilliyah..

With Julia berkata...

Moga entry in menjadi iktibar bg kaum2 suami dan bakal suami supaya sayangi isteri anda...apabila mereka tiada jgn menyesal dikemudian hari...

Sekamar Rindu berkata...

With Julia,

moga menjadi iktibar buat kita semua..

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy