Khamis, 19 Mei 2011

terima kasih anak murid ku...


bila hari guru....aku sangat terharu dapat banyak juga hadiah...termasuk surat-surat, kad ( yang dia orang buat dengan begitu cantik sekali..tak minta, tapi pelajar yang nak bagi...nak buat mcm mana..

kadang-kadang...bila pelajar-pelajar dari ke pra hingga ke tahun 6,
rata-rata semua bagi hadiah.....bila cikgu-cikgu lain mendapat kurang hadiah dan saya "terlebih".. tu yg terasa segan juga...

biasalah....yang paling banyak pen merah..dan bunga-bunga.. boleh buat stok selama bertahun-tahun...
kad, telefon bimbit pun ada yg bagi...aduh....

aku cuba "lari' untuk tak nak terima hadiah-hadiah tu.....tapi pelajar2 satu sekolah mencari-cari..
abis macam mana??


apapun terima kasih....pada pelajar-pelajar saya.....saya hanya guru biasa.. sabar mengajar tulis baca..demi memajukan anak bangsa...


p/s...minta2 pelajar saya tak perasan blog saya ni...:))


62 ulasan:

Eyrique Ettiqazz berkata...

cikgu bujang trang trang trang la katakan ..haha..

Tiara berkata...

camat ary guru :)

*nk ckp jgk even da lepas 16mei. :)

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata...

heee mst awk ni cikgu y beshhh !

muhamad hanif berkata...

hahaha, silap2 bole bkak kedai sekali kn cikgu.btw selamat hari guru yaa !

iekaa berkata...

wah..cikgu dapat nset juga? best nye jd ckgu ksayangan ni..
hehe :)

Sue's berkata...

Kita tak meminta...tapi mereka ingin menzahirkan penghargaan... (>_<)

Rozuan Ismail berkata...

selamat hari guru untuk akak=)

G3-lina berkata...

wahhh!!! handphone pown ade?? bia benaR??? kaya nyer budak kolah cikgu tu y?E??? pape pown.. still nak ucapkan.. selamat hari guru~ **ta terlambat kan?? hehe

nuwairani ismail berkata...

assalamualaikum kak...rupanya akak pon cikgu...hmm...mesti cikgu feveret ni sampai byk gile dpt hadiah...tahniah akak!

Faaein Talip Roy berkata...

cikgu ramai peminat.. camtu lah.. hehehe..

Syafiq Rosli berkata...

wah..untg la..smpi murid cari eh..mmg besar pengorbanan seorang guru..

azieazah berkata...

Selamat Hari Guru.

Nampaknya SR ni guru yang popular. Kalu sampai dapat hadiah hp, kira hebat tuuu...

anyss berkata...

Assalamualaikum,
Selamat hari guru ;)

ahmad berkata...

ingat dulu kongsi duit nak bagi hadiah kt cikgu pompuan sebab cikgu tu comel dan baik hihihi

ibu syafiq berkata...

assalam...

dpt hadiah telefon bimbit dr pelajar...?wah3x!!!sgt best!!!

Jiejah Gorjes berkata...

akhir nye sy bleh masuk dan bg komen dr td error jerk pesal tah hurmm oh sekamar ni cikgu ek..selamat hari guru yer :)

sugar2 kapas strawberry berkata...

org bg..ambik sahaja.hehehe

Fikri Rais berkata...

satu cara dorang nk menghargai dan berterima kasih dekat guru...
Selamat Hari Guru !!! :)

Telordibasuh

Amanina Sofea berkata...

salam..
mungkin bg guru diorang akan rase teharu..

CintaZulaikha berkata...

wahhhhhhh seharusnya CIK Sr rasa terharu...taperlah, tu lah tandanya Cik Sr sgt mementingkan anak2 murid Cik Sr...Selamat ari guru

Ila berkata...

oooo..rupanya sekamar rindu ni guru ek..selamat hari guru

ikatankasihku berkata...

bestnye jadi guru, tiap2 thn dpt penghargaan....slmt hari guru....

Fitri Senin berkata...

tanda cikgu sgt disayangi...

hani@debumelukut berkata...

dihargai..perasaan yang paling menggembirakan..

ita cutevirus berkata...

selamat hari guru!!!
sorry lambat wish...

Cintamu Senyumanku berkata...

waa,, best jd cikgu kan?? saya teringin nk jd ckgu wlau saya ni tak penyabar mne.. mereka yg b'gelar ckgu sgt2 beruntung walau byk dugaan melanda.... ye la setiap masa m'jadi perhatian,, walau dh pencen org masih pnggil cikgu,, tiap2 tahun diraikan, selalu dpt hadiah,, disayangi murid2 kalo pandai mengambil hati mereka,, ade cuti yg tetap,, gaji lebih tinggi b'banding kerja di sektor kerajaan yg laen,, n mcm2 lg.. paling best jd ckgu,, kita dpt imbas & alami semula kenangan p'sekolahan dlu.. hope saya dpt b'gelar guru andai tak dpt nk capai cita2 saya yg sebenar.. pepon, SELAMAT HARI GURU buat blogger Sekamar Rindu..

ViSiTMeFaTiN@LOliPOP berkata...

wah..cikgu zaman sekarang..nset pn dapat..

**::CIKNUURUL::** berkata...

mntak2 ank murid ckgu xjmpe blog ckgu ek,..kantoii,sy dh jumpe ni,.hehe,.alhmdlillah,ingtan diorg kt ckgu tu satu kepuasan,bkn hdiah semata2 kn,.sy pon trharu jgk,pdhal bru lg join the club,.hehe,.

xtrlmbt nk wish lg,.sbb bru pasan entri nih,.hehe,.
"selamat hari guru,sy xde hdiah nk bg,.hehe".

cik sakdi berkata...

hai SR! :)

kalu sr nak tau, masa sek rendah memang budak2 bg hadiah, mase sekolah menengah kurang sikitt.. kite pon bg hadiah masa sek rendah je, kalau xbg rasa xsyiok la. hehe mest la bg cikgu yang kite suke.

Sekamar Rindu berkata...

cik sakdi,

betul tu cik sakdi..masa sekolah menengah..dah kurang..

apa pun terima kasih pada yg bagi tu..

Sekamar Rindu berkata...

::CIKNUURUL::**,

heheheh...janganlah jumpa....

**terima kasih atas ucapan hari guru...:)

Sekamar Rindu berkata...

ViSiTMeFaTiN@LOliPOP,

:)) terima kasih atas komen anda..:)

Sekamar Rindu berkata...

Cintamu Senyumanku,

sebenarnya menjadi cikgu ni amanah yg cukup besar..namun org lain nampak cikgu mcm byk releks..sebenarnya tak..

terima kasih atas ucapan selamat hari guru

Sekamar Rindu berkata...

ita cutevirus,

terima kasih...:))))

Sekamar Rindu berkata...

hani@debumelukut,

betul....kak hani...:) bila dihargai hati jadi gembira kan?

Sekamar Rindu berkata...

Fitri Senin,

cikgu yg biasa2 saja.....

Sekamar Rindu berkata...

ikatankasihku,

syukur alhamdulillah.......

Sekamar Rindu berkata...

Ila,

terima kasih...:)

Sekamar Rindu berkata...

CintaZulaikha,

terima kasih kak...

Sekamar Rindu berkata...

Amanina Sofea,

sungguh rasa terharu...:)

Sekamar Rindu berkata...

Fikri Rais,

saya sangat rasa terharu...:)

Sekamar Rindu berkata...

sugar2 kapas strawberry,

hehe..betul tu...:)

Sekamar Rindu berkata...

Jiejah Gorjes,

dua tiga hari ni blog ada masalah sikit...tu sukar nak masuk tu...

Sekamar Rindu berkata...

ibu syafiq,

walaikummusalam...terima kasih atas komen..:)

Sekamar Rindu berkata...

ahmad,

saya pun masih ingat masa kecik2 dulu bagi hadiah kat kat cikgu,.

Sekamar Rindu berkata...

anyss,

terima kasih.....atas ucapan tu..:)

Sekamar Rindu berkata...

azieazah,

sr cikgu yg biasa2 saja puan azieazah..hhehe

Sekamar Rindu berkata...

Syafiq Rosli,

terima kasih....singgah komen..:)

Sekamar Rindu berkata...

Faaein Talip Roy,

faaein,....takde la ramai mana pun....hehee

Sekamar Rindu berkata...

nuwairani ismail,

pembetulan...:..saya seorang lelaki...jangan guna "kak"....malu saya..

Sekamar Rindu berkata...

G3-lina,

hehehe..:)) terima kasih komen..

Sekamar Rindu berkata...

Rozuan Ismail,

wan...hehe..jangan panggil kak..:))..ishh

Sekamar Rindu berkata...

Sue's,

betul...kita tak minta...:)

Sekamar Rindu berkata...

ekaa,

semua guru di sekolah menjadi kesayangan murid..

Sekamar Rindu berkata...

muhamad hanif,

hahahhahaa....:)))

Sekamar Rindu berkata...

Khairul Atikah @ Cik Yuki,

cikgu biasa2....saja

Sekamar Rindu berkata...

Tiara,

terima kasih...

Sekamar Rindu berkata...

Eyrique Ettiqazz,

:))

Sekamar Rindu berkata...

terima kasih atas komen2 dan ucapan selamat hari guru yg diucapkan kepada saya....

:)

Nur-nba berkata...

Selamat Hari Guru..

Sekamar Rindu berkata...

Nur-nba,

terima kasih..:)

Amyra berkata...

wah bestnya dpt byk hadiah huhu..sy pun bakal guru jugak..heee :D

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy