Selasa, 5 Julai 2011

bila ada orang bodoh bercakap pasal facebook..



dalam dunia siber ni mcm-mcm kita boleh jumpa.. ada perangai mcm tak sekolah pun ada... sedangkan berpendidikan tinggi..tapi perangai mcm budak tadika..memalukan bangsa saja..

ini kisah pasal facebook....

bila kamu add dan aku tak approve...nak bising2 pulak..
jenis apa kamu ni?
adalah sebabnya aku tak approve..

ni tidak tuduh-tuduh mcm2..
kena jagalah hati orang lain juga..

sebelum buat sesuatu kena berfikir dulu...jangan pakai sedap mulut saja..
kalau aku ckp kamu ni bodoh kau marah..



30 ulasan:

Cha Ril berkata...

:) kalau ada org mcm tu block je dia... abis cite...

Lieyda berkata...

sbr sbr. hehe

azwa amani berkata...

amnai takdop fb... huhuhuh :) biasa lah tu, dgr juuga kawan2 cter pasal ni.. ak approve pun nak bising2..

Miss Fireflies berkata...

betul...

Cinderella berkata...

ada saja manusia yg pelik2 dlm fesbuk ni kna...hurm sabar lah sekamar rindu mybe org tu sakit mental kot

cik pha berkata...

berfikir tanpa berkata2 itu daah biasa kan? akhirnya memakan diri

dLa Suri berkata...

eh tapi kan, mane ek fb SR? dulu rasanye kite ada jd fren kan, tp da ghaib. huhu

dLa Suri berkata...

eh tapi kan, mane ek fb SR? dulu rasanye kite ada jd fren kan, tp da ghaib. huhu

**::CIKNUURUL::** berkata...

salam,.,

ya Allah,.ni marah sngguh ni,.bwk brtenang ye,.dh2,off dlu fb tu,.g amik air,mnum,.xpon,amik wdhuk,.hehe,.trik napas dlm2 pon boleh,.hehe,.

slmt mlm ckgu,.:)

mr.winter berkata...

manusia.. da lumrah idup.. sbar jek yek..^^

hani@debumelukut berkata...

betul bodoh! mana boleh paksa paksa tuan tanah kan..facebook akak hanya untuk kaum kerabat dan sahabat rapat saja..no strangers or new faces.

halila Ibrahim berkata...

biasala tu .. saya pun kadang2 removed orang jugak kalau rasa bengang... haha...

nurkass berkata...

haihhhh..
ada juga org mcm tu..
terpulanglah kita nak approve atau tak..pelik sungguh..

kak aton berkata...

salam n selamat pagiii..
macam2 perangai org yg kita temui setiap hari..dan begitulah cara penulisannya..walau tdk bertemu..kita dpt menghidu budibahasanya..

Ila berkata...

biasalah tu..kat dunia ni memang ramai orang kurang cerdik

Girl Girl berkata...

ader jgk jenis, slagi kite tak approve, slagi tu dier duk add... xpaham dgn karenah mnusia cam nie.

MAPPIAU berkata...

hehehehe pernah jugak kene cenggitu. Tak yah layan la cekgu yea

eh lame dah tak tanye kabar cekgu sihat? hehehe

awanis berkata...

betul! kite ade hak jugak nak kwan dengan sape kan..

chinta... berkata...

uit....macam marah je SR ni...xpernah tengok ayat2 marah dari SR...biasa ayat jiwang je..hehhe...sabar ye wahai SR...

a.samad jaafar berkata...

hahaha.. yg itu mmg bodoh !

Amyra berkata...

sabar jela en. SR dengan orang yg macam tu..myra pun pernah kena jugak..tak tahu lah apa problem org tu..

Axie04 berkata...

suka hati kita la nak approve ke x

Encik Amman berkata...

kita ada hak nak approve atau tak. sebab tu facebook wujudkan request.. demi privasi. lagi2 dapat dek org yg kecoh n tak berapa rasional. haish. mcm2 masalah

CintaZulaikha berkata...

klu add tapi skdr memnuhkan frenzlist pon tak guna jugak~~

sabor je la cik SR

Fikri Rais berkata...

putus kawan / putus cinta / bercerai / mati / bunuh / bankrup macam2 kes disebabkan oleh FB.. Bukan semua org bleh selamber2 add.. kl xde kena mengena.. nk buat apa add..


Roadblock Bersih 2.0

Faaein Talip Roy berkata...

As-salam SR...

marahkan sape ni? rileks2.. bawak2 bertenang.. hehehe..

~miss tie~ berkata...

saya pun ada yang mengata mcm ni. sabar je la manusia tak lari dgn perangai2 mcm ni..

Solehah berkata...

ramai yang luahkan perasaan tanpa fikir apa2 kat fb tu.

cik arija berkata...

sabar jela..jgn marah2, xhensemla kalo marah2 =)

Noor Azizan berkata...

kau sediakn kamar tuk labuhkan rindumu..andai kapan rindumu terhenti,kirimlah kad kawin jemput ku nanti..hehe

saba la abe weh..biaso la manusio,kito pom manusio..xleh puaskn hati semuo,janji abe bahgio..add la sayo deh!

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy