Khamis, 28 Julai 2011

Inilah Wanita Paling Tua ( Yang Berumur 50 Tahun) Melahirkan Anak Secara Normal


TRIBUNNEWS.COM - Seorang perempuan bernama Anthea Nicholas berasal dari Gold Coast, Australia, yang berusia 50 tahun dipercaya sebagai perempuan paling tua yang hamil di negara itu melalui cara normal. Demikian dilaporkan Sydney Morning Herald, Rabu (27/7/2011).

Anthea Nicholas dan suaminya Paul Byrnes (54) memiliki kemungkinan 1: 100000 untuk hamil. Demikian disampaikan oleh para doktor. Nicholas, seorang agen properti, mengatakan dalam wawancara bahwa ia sempat merasakan sesuatu ketika ia tahu dirinya hamil.

"Saya tahu ada sesuatu yang tak masuk akal dan aneh. Saya merasa takut," katanya. Ia kemudian melahirkan bayi laki-laki yang diberi nama Nicholas pada bulan Jun yang lalu. Meski demikian, ia tak merasa terlalu tua untuk mempunyai anak di usia tersebut.

"Anda boleh menjadi sangat tua di usia 20 dan muda di usia 70. Ini tergantung dari sikap dan kesihatan Anda," jelasnya.

"Tahun lalu, doktor mengatakan saya akan segera menopause dan sekarang saya memiliki bayi dalam pangkuan saya," kata Nicholas lagi.

Tahun lalu, seorang perempuan Australia berusia 57 tahun melahirkan bayi kembar dan hamil melalui metode fertilisasi, IVF, di Perth. Pada tahun 2007, perempuan asal Queensland berumur 57 tahun melahirkan bayi setelah mengandung melalui metode IVF




3 ulasan:

Sufy berkata...

wah, boley tahan dapat mengandung walaupun usia da tua..:)

atieabie berkata...

umo 50 pun msih cantik auntie tue.hihi.

hani@debumelukut berkata...

Beranak tu boleh la, tapi larat ke nak jaga dan besarkan anak tu sedangkan usia begitu selalunya segala panyakit dah mula hampiri..mana tau, kalau pendek umur, tak sempat besarkan punn...
tapi walau bagaimana pun, sayang anak tu tetap sama kan, tetap syukur kalau di takdirkan begitu.

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy