Ahad, 24 Julai 2011

PM Britain Naik Pesawat "Bertiket Murah" Untuk Pergi Bercuti


LONDON, KOMPAS.com - Perdana Menteri Britain David Cameron dan isterinya Samantha, terbang ke Sepanyol dengan pesawat "bertiket murah" untuk bercuti selama dua hari. Cuti dua hari pasangan itu untuk merayakan ulang tahun ke-40 Samantha, kata satu sumber kerajaan England tersebut.

Pasangan tersebut pergi ke Sepanyol naik "pesawat dengan tiket murah", kata sumber itu, saat ia membantah laporan pers Sepanyol bahawa itu adalah pesawat easyJet.

Surat khabar Sepanyol, El Pais, melaporkan pasangan tersebut tiba di bahagian selatan Sepanyol, dan kemudian pergi naik kereta ke kota bersejarah Granada, tempat benteng Alhambra berada, yang dibangun oleh penguasa Moor pada abad pertengahan di Sepanyol. Pasangan itu menginap di satu hotel "kelas menengah", kata laporan tersebut.

Pasangan itu memiliki tiga anak. Anak pertama mereka, Ivan, yang menderita kelumpuhan otak besar dan epilepsi parah, meninggal secara mendadak pada Februari 2009, dalam usia enam tahun. Isteri Wakil Perdana Menteri Nick Clegg, Miriam Gonzalez adalah warganegara Sepanyol dan mereka biasa menghabiskan cuti musim panas mereka di Sepanyol.

Tiada ulasan:

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy