Sabtu, 20 Ogos 2011

[ gambar ] Inilah satu-satu kereta di dunia yang menggunakan iPhone untuk bergerak
Rinspeed iChange adalah kereta listrik dengan kapasiti 3 penumpang yang sangat ringan (sekitar 1 tan). Rinspeed iChange mungkin satu-satunya kereta di dunia yang tidak mempunyai pintu dan untuk memasukinya, bahagian bumbung akan terbuka dan anda harus sedikit melompat untuk masuk ke dalamnya.


Keunikan lainnya (dan menjadi alasan bagi anda kenapa harus memiliki ponsel iPhone) adalah penggunaan iPhone sebagai "kunci kereta" dan juga sebagai pusat untuk mengawal beberapa fungsi di dalamnya seperti menyalakan mesin, menyalakan lampu depan pada saat gelap dan lainnya. Sedangkan dari sisi kereta listrik, Rinspeed iChange cukup mengesankan kerana kereta ini dapat memecut hingga kepantasab maksimum 220 km/ jam dan hanya perlu waktu sekitar 4 saat untuk dipacu dari 0-100 km/ jam.

Dengan bateri kapasiti 576 volt, Rinspeed iChange dapat digunakan sejauh 88 km dengan waktu isi ulang selama 3 jam. Kami suka dengan bentuk dan prestasinya tetapi menggunakan iPhone untuk mengawal beberapa fungsi di dalamnya sepertinya kurang efisien dan mungkin akan sedikit berbahaya.2 ulasan:

cx's berkata...

wah. makin maju dunia skrg :)

nazirafarahinomar berkata...

woooo :))

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy