Selasa, 16 Ogos 2011

[ gambar ] Ubat Vitamin Yang Dibuat Daripada Daging Bayi Telah Dicipta Di China Dan Mendapat Sambutan Hangat Di Korea SelatanTRIBUNNEWS.COM, BEIJING - Peredaran kapsul yang dibuat dari daging mayat bayi berasal China sedang rancak dijual di pasaran Korea Selatan.

Kementerian Kesihatan China kini telah membentuk pasukan untuk menyelidiki peredaran kapsul yang dibuat dari daging mayat bayi tersebut. Pil yang diklaim bisa mendongkrak stamina.

Jurucakap Kementerian Kesihatan China, Deng Haihua, sebelum ini menyatakan pihaknya telah menghasilkan kaedah kesihatan yang terkini dalam menciptakan kapsul atau vitamin yang dibuat daripada mayat bayi.

Deng menyatakan, China mempunya paturan ketat dalam aspek mengatasi pembuangan mayat bayi, begitu kata Deng.

Menurut peraturan di China, lembaga kesihatan dan karyawannya dilarang terlibat dalam perdagangan mayat.

The Global Times melaporkan, pada Isnin bahawa SBS, salah satu dari tiga jaringan television utama Korea Selatan, pada 6hb Ogos, menerbitkan filem dokumenter tentang kapsul dari China yang dibuat dari daging bayi.

Television itu juga memperingatkan bahawa kapsul itu telah dijual di Korea. Television itu juga mengklaim telah mendatangi hospital di China yang menjual daging bayi serta merakam proses pembuatan kapsul itu.

Laporan itu mengutip sumber di dalam hospital tersebut yang menyatakan bahawa kapsul-kapsul yang mampu membuat greng itu dibawa keluar oleh warga keturunan Korea yang banyak tinggal di Provinsi Jilin, Liaoniong and Heilongjiang.

Ujian makmal yang dilakukan oleh Pejabat imigrasion dan institut investigasi ilmiah di Korea Selatan menunjukkan bahwa kapsul yang diterima television itu 99% diperbuat daripada daging bayi

Seorang profesor di hospital Ketiga di Universitas Jilin mengaku belum pernah mendengar kes seperti itu selama 20 tahun kerjayanya. “Sukar memberi komen, kerana itu miripkhabar angin. Sangat tidak mungkin kalau menurut penilaian profesional saya,” kata Prof Zhang.

Meski begitu, memakan plasenta (ari-ari) sudah lama dikenal dalam tradisi masyarakat China. Dalam pengobatan tradisional China, ari-ari diyakini sebagai bahan sperma dan mendukung kecukupan darah.

Di China, ari-ari menjadi milik ibu yang melahirkan. Lembaga kesihatan hanya akan menerima ari-ari itu bila si ibu menyumbangkannya. Berdasarkan peraturan yang dikeluarkan Kementerian Kesihatan, tidak seorang pun diizinkan menjual atau membeli ari-ari.


sumber: Klik Sini
4 ulasan:

liya alia berkata...

iskkk.. nak telan pon geli

muhamad hanif berkata...

kalau kilang yang buat vitamin ni ada dekat malaysia,

kuranglah kes buang bayi.

Raden berkata...

janin yg cukup sifat itu kn sudah ditiupkan roh kedlmnya..itu kehidupan. human are getting sick..

**::CIKNUURUL::** berkata...

err,.xsanggup nk bace kalo dh melibatkn janin ni,.sedih!

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy