Rabu, 3 Ogos 2011

Gara-gara si ibu membunuh seekor katak, anak yang dilahirlkan menyerupai seekor katak [ kesiannya]



Haiti : Seorang wanita Haiti melahirkan bayi berwajah katak di hospital Francisco Gonzalvo. Tubuh kecil itu manusia, tapi wajah, mulut, telinga, kepala, leher, menyerupai katak atau kodok.

Seperti dilapor Ensegundos, Ibu dari fenomena aneh tersebut bernama Tossent Luis, 20 tahun, dari San Pedro de Macoris ke La Romana tiba di rumah sakit dengan tanda-tanda lahir dan dibawa ke ruang bersalin melahirkan selama setengah jam.

Kelahiran anak ini segera membangkitkan rasa ingin tahu doktor dan jururawat di hospital tersebut.

Setelah rumor beredar ratusan orang berkumpul di hospital untuk menelusuri dan menemukan kes yang jarang terjadi.

Kes kelahiran bayi berwajah katak ini juga pernah terjadi di Nepal pada bulan Juni 2009, namun bayi itu tidak memiliki leher dan memiliki bola mata yang besar hampir keluar dari selaput matanya. Menurut para doktor, bayi itu mengalami penyakit yang disebut anencephaly, sebuah penyakit kerusakan tabung syaraf dan tidak lengkapnya perkembangan otak. Janin di dalam kandungan berkembang tanpa tengkorak kepala bahagian atas dan tabung saraf. Bayi yang mengalami keadaan ini dipastikan akan segera meninggal ketika dilahirkan. Penyakit ini juga disebut sebagai penyebab bayi Cyclop (lahir dengan satu mata)




12 ulasan:

farah hanim berkata...

ish
kesiannye

fiq. berkata...

wah, menakutkan..

put3 Ann@bEllA berkata...

menakutkan... selalunya. orang yang hamil... tidak di benarkan membunuh binatang... itu.. kira macam hukum dunia la.. ape yang kita wat akan kembali pada anak..

Perempuan Maniss berkata...

eshh..eshh.. xpatut..
"saya si penggeli katak"
ngeh3~

ibh berkata...

Subhanallah..Maha Suci Allah kan..
Tapi menakutkan betul tengok..

Bidadari Syurga berkata...

kalo orang kita kata kenan.. tapi itulah dia... kuasa allah... semua mahkluk sama di sisi DIA. siapalah kita nak hukum sana sini

Amoi MiyaSya berkata...

scary nyer ! huhuh :(

yatie Awang berkata...

Allah hu akbar....tapi kakak kadang2 terfikir juga, perkara yg terjadi disabitkan kesalahan kita, padahalkan, semuanya telah ditentukan oleh-NYA, tapi itulah orang2 tua cakapkan, nak bantah tak boleh juga, sekadar memperingati

Raja Ellysya Noor berkata...

if im not mistaken,baby ne looks like anencephaly.
anencephaly baby's appearance dia mcm tu. :)

Azie Azman berkata...

Nauzubillah..
takutnya..huhu..

WHYJ berkata...

ya allah , seksanyaa...

simanis berkata...

Minta dijauhkan...

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy