Isnin, 31 Oktober 2011

[ gambar ] Saat Si Ibu Kanggaro Marah pada anaknya dirakam kamera

" mak cakap jangan degil...." [ mungkin itulah kata-kata ibu Kanggaro tersebut pada anaknya]



si anak pulak bila kena marah..lantas merajuk..


ibu memujuk si anak dengan memberi anak susu [ begitulah sayangnya ibu pada anak]


bila anak dah tak merajuk..anak dan ibu bergurau senda..[ lambang keluarga bahagia]



sambil menatap ibunya yang memegangnya dalam genggaman yang kuat, si anak seolah-olah menyedari bahawa dia dimarahi oleh ibunya. Moment emosinal ibu dan anak kanggaro ini berhasil diabadikan oleh John Eastcott dan Yva Momatiuk saat mereka mengujungi Taman Nasional Yuraygir di New South Wales, Australia.

Kedua pasangan suami isteri dari pergunungan Catskill, New York berjaya merakamkan saat cukup emosinal tersebut. Peristiwa ini sangat jarang-jarang dapat dilhat, ujurnya.


sumber : Klik Sini


26 ulasan:

aku budak klang berkata...

binatang pun sayang anak....siapa yg tak sayang anak tu patut kita panggil apa yek...tepuk dada tanya selera

cik sakdi berkata...

cumelnye gambar mcm ni...suke suke!!! :D

Abg Stalker berkata...

:)sdhnya tgk..binatang skrg penuh ksh syg wlu binatang x dikurniakn akal.tp manusia yg berakal jd hlg akal sanggup bunuh anak sdri.

Kakzakie berkata...

Jurukamera itu yg kreatif sebenarnya. Tapi benar nampak ibu itu sayang anak dia...

amniey91 berkata...

wah2..pndai SR wat dialog sndiri..hihi
papepun gmbr tu sgt sweet..:)

cx's berkata...

indahnya perasaan yang Allah suntik untuk setiap yang bernyawa dibumiNya.

Zaiya berkata...

sy tertanya2.. kangaroo haiwan yang unik.. macam mana terbentuknya kantung tu ek???

Faaein Talip Roy berkata...

haahlah.. best kalau dapat snap pic cam ni.. ^^

Miss Q berkata...

alahai...comelnye..

Cinta Hatiku berkata...

Assalamualaikum... besa la.. klu ada perasaan marah 2... xkan lari dr kehidupan... tp marah2 pun pas 2 pujuk blik... sape xsyg ank... haiwan pun sygkn ank.. tp zmn skrg manusia pun ada yg xberperikemanusiaan... pukul, rogol, buang ank cam 2 je...

Nuraini An-Nisa' berkata...

Dalam sifat haiwan ada kemanusiaan...
Dalam sifat manusia ada kebinatangan...

Marilah kita sayang sesama manusia lebih2 lagi pada saudara sesama Islam... =)

maira berkata...

ikatan kasih antara ibu & anak... x ada penghujung, tiada pengakhiran, infiniti... :)

fara aieda berkata...

alorh3x....comelnyeee....

Sekamar Rindu berkata...

fara aieda,

sangat comel..:)

Sekamar Rindu berkata...

maira,

setuju sgt dgn kata2 puan tu.:)

Sekamar Rindu berkata...

Nuraini An-Nisa,

sepatutnya mcm tu...:)

Sekamar Rindu berkata...

Cinta Hatiku,

walaikummusalam..
betul.dalam kehidupan ni mcm nilah..manusia tak dapat lari dripada semua tu

.

Sekamar Rindu berkata...

aku budak klang,

saya pun rasa mcm tu juga..:)

Sekamar Rindu berkata...

cik sakdi,

:))) saya pun suka..

Sekamar Rindu berkata...

Abg Stalker,

wp binatang tak ada akal, tapi tuhan kurniakan sifat kasih sayang pada anak2nya...bintang x pernah bunuh anaknya hatta singa yg sangat garang sekalipun..

Sekamar Rindu berkata...

Kakzakie,

sangat kreatif..

Sekamar Rindu berkata...

amniey91,

nak nampak best..wat dialog sendiri..:))

Sekamar Rindu berkata...

cx's,

sungguh indah..itulah kehebatan Allah SWT menitipkan naluri pada semua hambaNya

Sekamar Rindu berkata...

Zaiya,


Allah Maha Besar..

Sekamar Rindu berkata...

Faaein Talip Roy,

hehehe..mesti best..:)

Sekamar Rindu berkata...

Miss Q,

:)) sungguh comel.

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy