Khamis, 20 Oktober 2011

Tebus talak demi kekasih


TEBUS TALAK...Normah sanggup tebus talak dengan bekas suami untuk berkahwin dengan teman lelaki.


JOHOR BAHRU: Untuk memastikan wanita dicintai menjadi milik mereka biarpun si dia sudah berkahwin, ada lelaki tidak kisah mengeluarkan puluhan ribu ringgit untuk membayar wang tebus talak.

Mungkin ada menganggap perbuatan itu ibarat `membeli isteri orang’ namun bagi lelaki dan wanita terbabit, itu bukan persoalan penting kerana segala urusan dilakukan mengikut prosedur termasuk proses di mahkamah.

Berkongsi pengalamannya, seorang wanita yang mahu dikenali sebagai Normah, 31, mengaku teman lelakinya membayar RM20,000 kepada mahkamah untuk kos tebus talak bagi mengesahkan perceraiannya dengan bekas suami.

Normah berkata, selepas diceraikan dia terus berkahwin dengan teman lelakinya itu dan kini mereka bahagia sebagai suami isteri.


Suami saya sekarang tidak kisah mengeluarkan RM20,000 sebagai bayaran tebus talak asal kami dapat bersama,” katanya yang berkahwin buat kali kedua hanya selepas empat bulan dicerai suami pertama.



mcm2 hal...

20 ulasan:

Kakzakie berkata...

Astaghfirullah... bila nilai kasih sayang boleh dijual-beli inilah jadinya

belogkiter berkata...

cinta memang buta kan

Anitafasha berkata...

Apalah pempuan ni. Sanggup buat suami dia macam tu. Kalau tak cinta janganlah kahwin.. adoi.. macam2..

Fitri Senin berkata...

so in the 1st place kenapa tak kawin dengan kekasih tu..???
Org skrg ni suka buat benda pelik2 la..

Ila berkata...

hai,apelah nak jadi kan

ieja amieja berkata...

betul2 cinta itu buta..macam hal kan..

Faaein Talip Roy berkata...

salam SR..

memang macam-macam hal sekarang ni.. hurm..

amniey91 berkata...

blh plak cmtu ye...em..en.skamar rindu nk knl ley??haha...:D

Tasha berkata...

sblm kahwin tu eloklah pikir masak2,mintak petunjuk...

Sekamar Rindu berkata...

Tasha,

betul tu..kwin bukan perkara yg mudah..kena fikir masak2 dulu..

Sekamar Rindu berkata...

amniey91,

masih belum kenal ke?//hehe

Sekamar Rindu berkata...

Faaein Talip Roy,

mcm2 yang cukup memelikkan jiwa..

Sekamar Rindu berkata...

ieja amieja,

ya ke cinta tu buta.?

Sekamar Rindu berkata...

Ila,

cukup memelikkan..pelik..ishh

Sekamar Rindu berkata...

Fitri Senin,

betul tu..sangat pelik.

Sekamar Rindu berkata...

Anitafasha,

seolah2 menjatuhkan maruah kaum wanita saja..

Sekamar Rindu berkata...

belogkiter,

cinta tak buta..orang tu yg buta..:0

Sekamar Rindu berkata...

Kakzakie,

kak..bila cinta boleh diletak harga mcm ni lah.

Lvhny berkata...

Manusia mng tak pernah puas dgn apa yg tlh di milikinya Dan tak hairan cinta pun blh di jual beli, that's the fact of life

Lvhny berkata...

That's the fact of life

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy