Jumaat, 23 Disember 2011

AC Mizal dan Eizlan kini bergelar datuk



AC MIZAL (kiri) dan isteri, Datin Emylia Rosnaida Abdul Hamid bersama Eizlan dan isteri, Datin Viashantie Harun melihat pingat DIMP yang diterima selepas Majlis Istiadat Pengurniaan Darjah Kebesaran Pahang sempena Ulang Tahun Hari Keputeraan ke-81 Sultan Pahang di Pekan semalam.




PEKAN - Selebriti tanah air, AC Mizal kini sah bergelar datuk apabila menerima Darjah Indera Mahkota Pahang (DIMP) pada majlis pengurniaan darjah kebesaran dan pingat Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah di sini semalam.

AC Mizal atau nama sebenarnya Mizal Zaini yang merupakan pelakon, penyanyi dan pengacara berkata, dia bersyukur kerana menerima gelaran itu setelah setahun berteka-teki dan timbul pelbagai kontroversi mengenainya sebelum ini.

"Saya berharap dengan gelaran ini, segala-galanya akan terjawab dan tiada lagi persoalan mengenainya selepas ini," katanya selepas majlis tersebut yang diadakan sempena ulang tahun Hari Keputeraan Sultan Pahang di Istana Abu Bakar di sini.

Majlis disempurnakan oleh Tengku Mahkota Pahang, Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah.

AC Mizal yang merupakan Pengerusi Eksekutif AC Konsortium Sdn. Bhd. memberitahu, penganugerahan tersebut dianggap satu penghargaan kepada anak seni dan ia merupakan hadiah terbesar buat dirinya sempena hari lahirnya yang ke-40 kelmarin.

Turut menerima pingat yang sama ialah pelakon Eizlan Yusof atau nama sebenar, Idris Md. Yusof yang juga Pengerusi Eksekutif Blackstone Dagangan Sdn. Bhd. dan penyanyi serta perunding motivasi, Ahmad Fadzli Yaakob selaku Pengarah Suajaya Mahir (M) Sdn. Bhd.




p/s:.....untuk org biasa mcm saya ni..tunggu dapat cucu dulu la..baru dapat "Datuk"


22 ulasan:

nahmy berkata...

sk...maafla,rasanya ada dato atau tidak kita nanti jumpa munkar & nangkir yg sama. bezanya bole atau tidak jwb soalan kubur tu esok...

UyaRayza berkata...

artis senang je nk dpt dato kn hehehehe

Sharifah Nadzarah berkata...

title datuk dari cucu adalah anugerah tuhan...

Ila berkata...

skrg ni artis pun leh dapat datuk kan

najwa's berkata...

hehe selamat bercucu. :p tahniah buat ac + eizlan

eMMe berkata...

wah! tetibe Eizlan dpt datuk ni??AC tu mmg dh sedia maklum la, hurm..tahniah le....

Hanis Azla berkata...

tahniah utk dato'2 dan datin2 baru..

deqla manjew berkata...

kemain suka isteri masing2 kan...free2 dpt gelaran datin...hihihi..

maszull berkata...

assalamualaikum SR...tahniah buat mereka yer...bila la turn kita kan tunggu dpt cucu la mcm ni baru dpt gelaran tu...hehehehehe...:)

Honey Kumicky berkata...

Sekamar Rindu..

Honey x payah tggu jd nenek..da ada cucu..

lau x caya cba tgk kat entry blog honey..

tajuk entry..."AKU YG BERNAMA BABY"...

Sekamar Rindu berkata...

Honey Kumicky,

wahhh..:))))))

Sekamar Rindu berkata...

nahmy,

kalau mati mungkar dan nangkir tak sebut segala pangkat2 tu...

Sekamar Rindu berkata...

UyaRayza,

mungkin juga..

Sekamar Rindu berkata...

Sharifah Nadzarah,

betul..

Sekamar Rindu berkata...

Ila,

memang betul..

Sekamar Rindu berkata...

najwa's,

tahniah juga dari sr..

Sekamar Rindu berkata...

eMMe,

tahniah...

Sekamar Rindu berkata...

Hanis Azla,

tahniah buat dato AC dan dato eizlan

Sekamar Rindu berkata...

deqla manjew,

nak buat mcm mana..dah ditakdirkan.:)

Sekamar Rindu berkata...

walaikummusalam..mama maszull,

tak pernah dok mimpi tang gelaran tu mama.

Lvhny berkata...

Still waiting for pak nil or aznil nawawi, kenapa dia belum dapat gelaran dato g yaa padahal he's the best too!

Sekamar Rindu berkata...

Lvhny,

saya tak dapat menjawb soalan tu...:)

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy