Sabtu, 3 Disember 2011

[ Gambar ] Inilah Rollercoaster Yang Dibina Untuk Pejalan Kaki Saja

Memerlukan setahun untuk membangunkan rollercoaster berjalan kaki ini. Dana sebesar US$2,7 juta digunakan untuk membangunkan rollercoaster di Duisburg, yang dinamakan Tiger & Turtle Magic Mountain ini.



Rollercoaster berjalan kaki ini setinggi 21 meter.



Rollercoaster yang sungguh unik

Ketika malam pula, pemandangan sungguh cantik dengan lampu-lampu yang terpasang di sepanjang track-nya.





14 ulasan:

Bulan Syurga Firdaus berkata...

mmm ooo cantik tp mcm mbazir je :)

~AiMi SyAhiRAh~ berkata...

wah.. tapi mcm mna nak berjalan kat part bulatan tu? mesti terjatuh. huhu

CikSyazwaniAziz berkata...

cntik.. kalau hr2 jalan kt sini msti boleh kurus kan..

liya alia berkata...

wahhh. menarik. tapi en kalau jalan dekat part kepala tertonggieng ke bawah tu tak jatuh ka. curios lah ! haaaa

Yatie Awang berkata...

abis kalau sampai kat betul2 bulatan paling atas tu cam mana ek, pelik betullah...dan unik jugak

.:AchiiK:. berkata...

mcm best lg roller coaster yg asli... hehe.... :)

Yayan. berkata...

menarik tapi tulaa mcm mne nak jalan yg bulat tuu.. =.='

Sekamar Rindu berkata...

Yayan,

hehe tulah..saya pun dok fikir juga...mcm mana jalan tu..bergayut tak..?

Sekamar Rindu berkata...

:AchiiK:,

ehhe..yg asli lagi best..

Sekamar Rindu berkata...

Yatie Awang,

kenalah bergayut,,

Sekamar Rindu berkata...

liya alia,

hahaha..terpaksa la bergayut..

Sekamar Rindu berkata...

CikSyazwaniAziz,

satu round dah leh turun berat badan ni..:))

Sekamar Rindu berkata...

~AiMi SyAhiRAh~,

kena gayut..

Sekamar Rindu berkata...

Bulan Syurga Firdaus,

tak lah membazir...hehe

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy