Khamis, 22 Disember 2011

[ gambar ] Lebih 10 buah negara menyertai Pertandingan Cat Badan Lembu Peringkat Antarabangsa Di China, Malaysia Tak Masuk Bertanding Juga Ke?



Biasanya atau umumnya yang menjadi model body painting adalah manusia. Namun di China iaitu di Jiangcheng, Yunnan ada pertandingan body painting dimana yang jadi modelnya lembu-lembu dan kerbau.


Seperti dilaporkan dari laman web Ecns, acara melukis di badan lembu dan kerbau ini adalah pertandingan di peringkat antarabangsa [ tak tahulah kalau ada penyertaan daripada Malaysia, sebab semua negara, seperti England, Australia, Jepun, India dan lain-lain negara menyertainya] yang diadakan 10 Disember 2011 itu merupakan entertainment yang cukup popular di daerah ini.


Sebanyak 48 ekor lembu dan kerbau daripada 10 buah negara seperti Laos, AS, dan CHina diarak dibawa ke tengah padang untuk diberi penilaian para juri.


Menurut legenda s, body painting di lembu dan kerbau ini boleh menakutkan atau menjauhkan harimau dan juga boleh mencegah ternak menjadi mangsa binatang buas.




12 ulasan:

aku budak klang berkata...

alamak macamana boleh tak masuk ni....rugi2

Adylia Qarissa berkata...

cuba bayangkan bendera Malaysia kat situ :)

Edy Fee berkata...

aik...dh tak cukup kertas..hahaha sian lembu tu

Kakzakie berkata...

Cow body painting contest ok lagi dik... daripada human body painting macam yg ditayang baru-baru ini... dah tak ada kerja lain betul org-org nie kan...

najwa's berkata...

hehe sexy binatang tu jadinya. :P

Misszz Gollyna berkata...

haiii mcm3 la huhuhuhu

Farah Shamsudin berkata...

alahai.. lembu pun kena painting kee.. adoii.. tapi cantik plak tgk lembu mcm tu.. hehehe..

aimie amalina berkata...

hayoooo
mcm kesssiiann je lembu ni
huhuhu

ashra berkata...

hehe..cam kesian pun ada gaks kan duk kaler2 kan lembu dan kerbau ni... =p da macam mainan dibuatnya..

Aqil berkata...

Assalamualaikum.

yeke harimau takut kalau kaler2 badan lembu n kerbau tu? kesian binatang tu. tak pasal2 jadi tempat mempamerkan seni. macam tak cukup kertas je nak mewarna.. pertandingan macam ni pon wujud ek dalam dunia ni. macam-macam ~

p/s saya singgah sini lagi dan izinkan saya utk follow sini. no 5273. terima kasih ^_^

Chik Att berkata...

salam singgah ..

kadang2 manusia ni .... tak ada kerja cari kerja ...

yang Islam .... lebih baik ... tambahkan amalan ...

Adiweyah berkata...

Salam ziarah n follow balik, kesian tengok kerbau ni dijadikan boneka...letihlah nak tanggalkan cat balik ni...

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy