Khamis, 8 Disember 2011

Inilah Gadis Yang Berkahwin Dengan Seekor Ular Tedung Di India


Bhubaneswar, India - Seorang wanita yang jatuh cinta dengan seekor ular dilaporkan menikahi reptilia tersebut pada sebuah upacara perkawinan tradisional Hindu dan dihadiri 2000 tetamu di Orissa, India.

Bimbala Das, nama wanita tersebut, mengenakan kain sari sutera pada upacara yang dilakukan Rabu (7.12/1011) di desa Atala dekat Orissa, ibu kota Bhubaneswar. Pendeta yang memimpin upacara melantunkan mantra-mantra untuk menyatukan ikatan pengantin tersebut.

Sayangnya sang ular enggan muncul di sarang semut, tempat si ular tinggal. Sebagai gantinya, sebuah patung ular dari kuningan dipakai untuk mewakili "mempelai lelaki" yang malu-malu itu.

"Meskipun ular tidak boleh bicara, tapi kami memiliki cara sendiri untuk berkomunikasi," kata Das, yang berusia 30 tahun. "Setiap masa saya meletakkan susu di dekat sarang semut tempat ia tinggal, ia pasti muncul dan meminumnya. Saya sering mengunjunginya setiap kali saya lalu daerah situ dan ia sama sekali tidak pernah menyakiti saya," tutur Das.

Para penduduk desa menyambut gembira pernikahan tersebut, kerana mereka percaya pernikahan ini akan membawa kemakmuran. Mereka menyemarakkan pesta pernikahan tersebut dengan nyanyian. Ular tedung adalah haiwan yang dimuliakan dalam simbol agama India.

"Saya bahagia," kata puan Das, Dyuti Bhoi, yang memiliki dua anak perempuan lain dan dua anak laki-laki yang belum menikah. "Bimbala Das sebelumnya menderita penyakit dan kami tidak memiliki wang untuk berobat. Lalu ia mulai memberikan susu kepada ular dan penyakitnya sembuh. Hal itulah yang membuatnya jatuh cinta," kata Bhoi.

Setelah pernikahan, Das pindah ke pondok yang baru dibangun di dekat sarang semut. Di awal tahun ini, seorang gadis pedalaman menikahi anjing di daerah pedalaman dekat Bhubaneswar.


sumber: Klik Sini

7 ulasan:

Mizfantagiro berkata...

ishhhh geliii..pelik2 la.. @_@

♥AQiL KaMaRuDiN♥ berkata...

ya Allah, macam2 la dunia sekarang ni. kahwin dgn ular la, anjing la, itu la ini la. manusia zaman sekarang ni memang suka buat lawak ke memang dah semakin hilang pertimbangan ya? pelik pelik.. sudah tiada manusia ke yang layak dinikahi sampai haiwan jadi pilihan? aduss. pening2 (adakah itu juga disebut jodoh?) haha. *speechless*

Jalanan Hamba berkata...

Dah tak ada lelaki gamaknya untuk dikahwini sampai berkahwin dengan ular, cepat sikit kot dapat sehidup semati he he...

Kakzakie berkata...

Macam dah tak ada lelaki. Jangan-jangan ular itu betina mana dia tahu kan hihi....

ahsfantasy24 berkata...

Kalau kita cakap bangang kg dia
marah, adeh tak tahu apa nak jadi
dengan dunia sekarang..

eita berkata...

rasanya macam manusia dah makin pupus je.....

Fairuz Fazilah berkata...

boleh pulak ye depa kahwen sama ular. hehee. dengan kucing ada x ?

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy