Sabtu, 10 Disember 2011

Model cantik ini disingkir dari pertandingan Model kerana ada 2 alat sulit

Michalina Manios

Seorang model cantik terpaksa menerima kenyataan disingkir dari pertandingan model di Poland setelah mengaku di depan juri yang dirinya mempunyai dua alat kelamin

Demikian diberitakan The Sun, minggu ini.

Si cantik bernama Michalina Manios (22) membuat juri di Poland Next Top Model terkejut setelah dia mengaku sebelumnya dikira lelaki dan kemudian melakukan pembedahan plastik empat tahun lalu untuk memotong organ kelamin lelakinya. Setelah itu ia kemudian memilih hidup sebagai perempuan.

Ia menjadi peserta paling popular di televisyen setempat setelah melakukan pengakuan di depan panel juri tentang rahsianya pada September lalu.

"Saya dilahir sebagai hermaphrodite (berkelamin ganda), dan ketika doktor melihat saya mereka menyatakan saya lelaki kerana memiliki organ kelamin lelaki." katanya.

"Namun, ketika saya membesar, saya lebih cenderung lebih perempuan berbanding jadi lelaki sehingga empat tahun yang lalu saya membuat keputusan memotong organ kelamin saya dan mengganti nama," tambahnya.

Sayangnya, setelah pengakuan itu, para penonton tidak menerima kenyataan dan memutuskan melakukan voting dan menyingkirkan Manios dari pertandingan bergengsi itu.

"Penampilannya luar biasa dan sangat berjaya serta memberikan pelajaran kepada negeri ini," kata satu di antara anggota panel juri, Marcin Tyszka.

Sementara Manios menyatakan dia bersyukur boleh mengikuti pertandingan ini.
"Ini sebuah pengalaman yang sungguh luar biasa.4 ulasan:

sea_lavender berkata...

kejujuran seorang model~ akhrnya terkandas dalam perjuanhgan permodelan ngeee~~

AwieKashi berkata...

krik..krik...padan muka...
mcm xde keja lain je.. >.<

CintaZulaikha berkata...

yang penting dy jujur cakap hal yg sebenar..

Semanis Rindu berkata...

jujur...!!!
kadang kala kejujuran kita orang tidak boleh nak terima...walau pun pahit, namun ia perlu ditelan jua....bukan mudah nak 'menawan' hati 'juri' sekeliling kita....kadang kala terfikir jua,bila kita jujur orang tidak boleh terima pulak tetapi bila kebohongan orang bukan main lagi kita menyokong pulak...ntahlah.....tepuk dada tanya akal fikiranmu....

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy