Khamis, 2 Februari 2012

[ Fakta] Tanda-Tanda Kita Semakin Tua




1. Dulu,kalau nak membaca… dari jauh pun boleh baca.Sekarang dekat-dekat tak nampak… .kena jauh-jauh sikit.

2. Dulu kalau nak kencing,dari jauh… suuurrrrr!!!!!masuk… ..!!!!.Sekarang,kalau nak kencing,kena dekat-dekat,pelan-pelan lepas… baru masuk…

3. Dulu,masa tidur menghadap muka… rapat-rapat,sekarang,berlaga punggung saje… itu pun dah kira rapat sangat dah tu…

4. Dulu,mana-mana pergi mesti bawa minyak wangi ( dalam kereta ke,handbag ke..),sekarang, bawa juga… tapi minyak angin la…

5. Dulu,pakai baju mesti sama… sama color,sama design,sama brand… sedondon… Sekarang,”Asal kau ada baju nak pakai udah le… !”

6. Dulu,kalau nak kemana-mana,sanggup tunggu bini sampai sejam iron tudung… pakai tudung… ..Sekarang, “Alah… you pakai yang “wrinkle free” tu je la… .!” ( dalam hati… macam la ada orang nak tengok dia… hiyyyy!!!Malam tadi tak mau nak gosok… lembab!!)

7. Dulu sanggup jalan berbatu-batu teman bini shopping,sekarang… tunggu dalam kereta jer.Kejap-kejap SMS… “Lama lagi ker?” “Apa aje yang you cari nie… ?”

8. Dulu,hebat… .!!!sebulan sampai 12 kali… ,sekarang,kalau dapat 12 bulan sekali pun kira hebat juge…

9. Dulu, menunggu pun dah keras… sekarang,menunggu nak keras… .

10. Dulu,isteri nak tidur pakai shorts pun tak boleh,suruh buke… jangan pakai apa-apa.Sekarang,isteri nak tidur pakai kemban pun kena suruh buke juga… .”Pakai baju yang senonoh sikit tak boleh ker… ?"




p/s: sabar menempuh dugaan...


36 ulasan:

Gadis Hijau berkata...

adoyai..kelakar betul la !

Kumbang Jingga berkata...

hehehe masa tua kena byk abiskan masa beribadat sama2 hehe

^_^ Zaza Nur Iman berkata...

hahaha..stju dgn kumbang jingga...

Putry berkata...

adehhh lawak la hihihi...masa tua banyakn amal ibadat

hani@debumelukut berkata...

huhuhuhuuu...dulu kalau hilang di mata rasa rindu, sekarang kalau lambat balik risau kut padam di tengah jalan..tau2 polis suruh gi hospital...

Cikgu Ma berkata...

haha...kelakarnyerr...tp ada juga kenyataan tu...

ieja amieja berkata...

kan bagus klu makin tua makin "berisi " dan makin romantik..

yana halim berkata...

hehe....mcm betul je..

Stairway to heaven berkata...

~~~haha...kelakar..tapi betul kot...hehehe

Mamaleesya berkata...

hehe funny :)

Yatie Awang berkata...

hahaha...iya lah..

Telor Power berkata...

kehkehkeh kelakor la SR

RAIN90 berkata...

LOL..
tapi aku terasa seperti muda lagii..
Harap2x tak macam tu la...
INSYAALLAH

Penggemar Coklat berkata...

miahahaha... ada2x je lah @,@

Ainur Najla Tajuddin berkata...

follow cnie gak...

aku budak klang berkata...

SK ni buat ABK tersenyum simpul je...hehehehe malu la ( ABK terasa mcm gadis pingitan)

maszull berkata...

assalamualaikum SR...harap2 jgn la jadi mcm tu kan biarlah sama mcm dulu lg tapi perubahan usia mesti ada perubahan cuaca juga kan...:)

whitecappuccino berkata...

hahaha..no 8,9,10 tu!

Sekamar Rindu berkata...

whitecappuccino,

hehhhee..:)

Sekamar Rindu berkata...

walaikummusalam...maszull,

moga tak berlaku mcm tu..InsyaAllah..

Sekamar Rindu berkata...

aku budak klang,

:))...

Sekamar Rindu berkata...

Ainur Najla Tajuddin,

terima kasih folo blog sr ni..

Sekamar Rindu berkata...

Penggemar Coklat,

:)) biasalah..ada antara faktanya betul tu..wp tak semua..:)

Sekamar Rindu berkata...

RAIN90,

hehe..muda ek.??

Sekamar Rindu berkata...

Telor Power,

:)) biasalah tuan..

Sekamar Rindu berkata...

Yatie Awang,

kan ada yg menyokong..:)

Sekamar Rindu berkata...

Mamaleesya,

sikit2 funny tak pe..kan?

Sekamar Rindu berkata...

Stairway to heaven,

hehehe..

Sekamar Rindu berkata...

yana halim,

hahah...mcm tak yakin je..:))

Sekamar Rindu berkata...

ieja amieja,

harap2 mcm tulah..makin tua makin berisi...

Sekamar Rindu berkata...

Cikgu Ma,

hehe..:))

Sekamar Rindu berkata...

hani@debumelukut

hehehe..tu pun risau juga..mcm2 berlaku skrg ni..

Sekamar Rindu berkata...

Putry,

betul2..:)

Sekamar Rindu berkata...

^_^ Zaza Nur Iman,

ramai setuju tu...:)

Sekamar Rindu berkata...

Kumbang Jingga,

sebaik2nya mcm tu lah..

Sekamar Rindu berkata...

Gadis Hijau,

:))) hehhehe

kad raya adinda amy sensei

kad raya dari Kak Kunang-Kunang

kad hari guru dari Puan Ayu

kad adinda amy

kad adinda amy

award frpm CintaZulaikha

award frpm CintaZulaikha

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award buat sahabat2 saya..sudi-sudikanlah ambil..

award Ten Little Fingers

kad raya dari Cik Amy

cinta dan bola

cinta dan bola

kad raya from kak Miayah

award from cik amy

award dari blog LOVE

bcb

yy